News

Mai multe secții ale spitalului de la Focșani au fost redeschise. Care e situația la Deva

18.04.2020 | 17:20
Mai multe sectii ale spitalului de la Focsani au fost redeschise Care e situatia la Deva
ADVERTISEMENT

Mai multe secții ale Spitalului Județean Focșani au fost redeschise, după ce unitatea medicală a intrat sub conducere militară.

Mai multe secții ale spitalului de la Focșani au fost redeschise

Medicul colonel Alexandru Keresztes, cel care se află acum în fruntea spitalului de la Focșani, a anunțat redeschiderea mai multor secții după șase zile de la preluarea frâielor.

ADVERTISEMENT

”Am găsit în rândul angajaților spitalului oameni temători, neîncrezători, dar și oameni receptivi. Primul nostru obiectiv a fost protejarea resursei umane”, a declarat Keresztes, conform Mediafax.

Medicii militari care au preluat spitalul din Deva au informat faptul că lucrurile merg înspre bine, iar unitatea medicală va deveni operațională 100% după sărbătorile de Paște.

ADVERTISEMENT

”La Suceava suntem într-o situație de acalmie”

”Este o experiență nouă pentru mine, a fost ceva cu care nu m-am mai întâlnit. Dar este provocator și cu sprijinul echipei am reușit să rezolvăm o parte din problemele acestui spital”, a spus maiorul Bogdan-Ion Țambrea.

La rândul său, colonelul Constantin Vlase le-a transmis celor din județul Hunedoara că se pot baza pe ei și i-a asigurat că toate activitățile se desfășoară conform procedurilor în vigoare.

ADVERTISEMENT

Vești bune vin și de la Suceava, acolo unde medicii militari conduc Spitalul Județean și dau asigurări că totul este sub control și sunt pregătiți pentru vârful pandemiei de coronavirus.

”Avem 465 de pacienți COVID, deci s-a mai redus numărul celor care sunt tratați în spital. Avem o resursă suplimentară de 700 și ceva de paturi. Suntem într-o situație de acalmie”, a informat secretarul de stat Ionel Oprea.

ADVERTISEMENT

Cele trei spitale din Focșani, Deva și Suceava au fost preluate interimar de medici militari, după ce în unitățile medicale au fost declarate focare de mare amploare de coronavirus.

ADVERTISEMENT