News

Mai multe sedii UDMR din Cluj, amenințate cu bombă. Posibilă reacție după declarațiile lui Viktor Orban

Noaptea trecută, polițiștii din Cluj Napoca au intervenit la sediile UDMR după ce o amenințare cu bombă a fost trimisă prin intermediul poștei electronice.
29.07.2022 | 09:34
Mai multe sedii UDMR din Cluj amenintate cu bomba Posibila reactie dupa declaratiile lui Viktor Orban
Amenințarea cu bombă a venit pe mailul Poliției Locale Brașov Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Polițiștii au verificat sediile din Cluj-Napoca ale unui partid politic pentru a confirma dacă în interior sunt dispozitive explozive.

Mai multe sedii UDMR din Cluj, amenințate cu bombă

Potrivit oamenilor legii, alarma s-a dovedit a fi falsă, iar surse judiciare, citate de Mediafax, susțin că ar fi fost vorba despre sediul UDMR.

ADVERTISEMENT

Joi, în jurul orei 21.45, „în urma unui mesaj transmis pe adresa de corespondență electronică a Poliţiei Locale Brașov, cu privire la faptul că sediile unei organizații politice, din municipiul Cluj-Napoca, ar putea fi afectate de dispozitive explozibile, polițiștii au acționat cu celeritate pentru asigurarea zonelor”, a informat poliția.

La fața locului au fost dirijate efective de poliție, jandarmi și pompieri, pentru a sprijini activitatea specialiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Compartimentului Pirotehnic.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor, s-a stabilit că alerta a fost falsă, au precizat polițiștii.

Discurs controversat al premierului Ungariei

Prezent la Școala de vară de la Băile Tușnad, Viktor Orban, premierul de extremă dreapta al Ungariei, a lansat un nou atac la adresa Europei și în special la valorile europene, criticând amestecul de rase europene și non-europene într-un discurs care a scandalizat opinia publică internațională.

„Pur si simplu Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă.

ADVERTISEMENT

Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt niște conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentalăşi, conform regulilor matematicii, o se se întâmple acea mare schimbare demografică.

Noi nu suntem o rasă mixtă… și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a declarat premierul maghiar.

ADVERTISEMENT

Viktor Orban nu a ratat una dintre temele sale principale pe care le-a folosit în atacurile sale constante asupra Bruxelles-ului, și anume acceptarea diversității.

„Noi cerem, este o ofertă de toleranţă: nu vrem să le spunem cum să trăiască, le cerem doar ca să accepte că la noi tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace.

Şi asta să fie acceptat şi de armata lui Soros”, a mai spus șeful guvernului de la Budapesta.

ADVERTISEMENT
Tags: