Mai multe spitale, străzi şi pasaje din Timişoara, afectate de ploaia torenţială

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
02/08/2016, 11:32
Mai multe spitale, străzi şi pasaje din Timişoara, afectate de ploaia torenţială

Trei spitale din Timişoara, dar şi alte clădiri sau instituţii au subsolurile inundate din cauza unei ploi abundente care a căzut marţi dimineaţa în municipiu, pompierii militari intervenind pentru evacuarea apei din aceste locuri.

“Se acţionează la Spitalul Municipal şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Louis Ţurcanu’, Spitalul CFR, Inspectoratul Şcolar, pasajul Gheorghe Lazăr, Casa Tineretului, Piaţa 700 — sub pasajul de tren. La nivelul ISU Timiş este activată grupa operativă şi au fost alarmaţi 60 de pompieri care se aflau în timpul liber”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, sublocotenent Bogdan Mutu.

Potrivit datelor centralizate din teren, în pasaje apa a măsurat circa 20-30 de centimetri, dar au fost şi cazuri în care a ajuns la un metru. Circulaţia în pasaje a fost restricţionată temporar, până la degajarea apei.

Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în peste 90 de situaţii în care este nevoie de evacuarea apei, în zonele afectate fiind trimise 32 de motopompe şi electropompe.

“În contextul fenomenelor meteorologice periculoase, ISU Timiş acţionează în oraşul Timişoara şi în Sânnicolau Mare, Buziaş, Dumbrăviţa, în peste 90 de situaţii de urgenţă. Se acţionează cu 18 motopompe, 14 electropompe şi peste 90 de pompieri militari pentru degajarea apei din subsoluri, case, magazine”, a arătat reprezentantul ISU Timiş.

Municipiul Timişoara s-a aflat marţi dimineaţa, până la ora 10,40, sub avertizare cod portocaliu de fenomene meteo imediate. Cantităţile de apă previzionate au fost 40-50 de litri pe metru pătrat.

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×