News

Mai multe străzi din Cluj, inundate după o rupere de nori. Mașini blocate în parcarea unui mall. Video

O rupere de nori abătută miercuri, în Cluj - Napoca, a inundat mai multe străzi. Numeroase mașini au rămas blocate în parcarea unui mall.
24.05.2023 | 16:34
Mai multe strazi din Cluj inundate dupa o rupere de nori Masini blocate in parcarea unui mall Video
Cluj - Napoca, sub ape după o rupere de nori. Furtuna a inundat mai multe străzi și parcarea unui mall. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alerta cod galben de furtuni pentru Cluj s-a confirmat, iar miercuri, după prânz, asupra orașului s-a abătut o rupere de nori care a făcut ravagii. Mai multe străzi au fost inundate și numeroase mașini au rămas blocate în parcarea unui mall.

Cluj – Napoca, sub ape după o rupere de nori. Furtuna a inundat mai multe străzi și parcarea unui mall

Au fost probleme mari, miercuri după-amiaza, în mai multe zone din Cluj-Napoca. O ploaie abundentă de câteva zeci de minute a inundat numeroase străzi din municipiul de pe Someș.

ADVERTISEMENT

Au căzut cantități uriașe de apă, de 50-60 de litri pe metru pătrat. Canalizările nu au mai făcut față puhoaielor și acest lucru a devenit un coșmar pentru șoferii care au avut ghinionul de a se afla în trafic.

Conform presei locale, mai multe mașini au rămas blocate în apă, în parcarea unui mare complex comercial din Cluj-Napoca. Potrivit ISU Cluj, echipajele sale au fost solicitate să intervină în cazul a patru mașini blocate în apă. Au fost evacuate 10 persoane.

ADVERTISEMENT

Colegii au ajuns la fața locului, sunt 4 mașini blocate în ap, au fost evacuate 10 persoane conștiente, cooperante. Fară alte probleme”, au transmis reprezentanții ISU Cluj, scrie clujcapitala.ro.

Pe Facebook au apărut filmări din mai multe zone ale orașului ardelean unde această rupere de nori a făcut prăpăd. Se pot observa cum mașinile înaintează cu greu prin apa de peste un metru.

ADVERTISEMENT

ANM a emis cod galben de furtuni pentru 13 judeţe. Vor fi averse torenţiale, vijelii şi grindină

Miercuri, 24 mai, în intervalul 12.00 – 23.00 în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…60 km/h), vijelii şi grindină.

Conform acestei alerte cod galben, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp. Astfel de fenomene severe vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, notează ANM.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială și pentru București. În Capitală, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Meteorologii spun că cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara când vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT
Tags: