News

Mai multe țări din Europa sunt alături de protestatarii din SUA. Moartea lui George Floyd scoate oamenii în stradă peste tot

31.05.2020 | 20:40
Mai multe tari din Europa sunt alaturi de protestatarii din SUA Moartea lui George Floyd scoate oamenii in strada peste tot
ADVERTISEMENT

Europa se alătură protestelor din SUA, izbucnite în urma uciderii afro-americanului George Floyd. Germania și Marea Britanie, țările unde oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva polițiștilor.

Europa se alătură SUA în seria de proteste după moartea lui George Floyd

Sute de oameni au ieșit în stradă la Londra și Berlin, în solidaritate cu demonstrațiile din Statele Unite ale Americii. Oamenii sunt revoltați pe modul în care George Floyd, un afro-american în vârstă de 48 de ani, a fost ucis de poliția din Minneapolis pentru că s-ar fi opus arestării.

ADVERTISEMENT

Polițiștii l-au acuzat pe Floyd că a folosit bani falși pentru a face cumpărături din magazin, lucru negat de bărbat. Ulterior, un polițist și-a ținut genunchiul 8 minute pe gâtul lui Floyd, sufocându-l.

Peste noapte, Statele Unite ale Americii s-au transformat într-un câmp de bătălie între protestatari și polițiști, în plină pandemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Britanicii si nemții s-au solidarizat, la rândul lor cu americanii. În Piața Trafalgar din Londra, britanicii au scandat „fără justiției nu avem pace” după care au mărșăluit către Casa Parlamentului și Ambasada SUA.

Același lucru s-a întâmplat și în Berlin, unde câteva sute de oameni s-au adunat în fața Ambasadei SUA din Berlin. Protestatarii au fișat mesajele „Dreptate pentru George Floyd”, „Nu ne mai omorâți„ sau „Cine-i următorul?”.

ADVERTISEMENT

Cu toate că polițistul criminal Derek Chauvin a fost arestat, oamenii vor ca toți polițiștii implicați în incident să facă pușcărie, mai ales că există imagini video care arată că George Floyd a fost bătut cu bestialitate înainte de a fi omorât.

Familia bărbatului afro-american a cerut inclusiv pedeapsa cu moartea pentru făptași. Între timp, mai multe state din SUA sunt sub stare de asediu, așa cum a anunțat și guvernatorul din Minnesota, Tim Walz.

ADVERTISEMENT

Între timp, Donald Trump gestionază problema extrem de prost, agitând și mai mult apele. În consecință, primarul din Chicago a avut un mesaj pentru Trump, vorbind în numele a zeci de milioane de americani: „F… you!”.

ADVERTISEMENT