News

Mai multe tinere au ajuns la spital, după ce și-au injectat acid hialuronic în buze. O femeie a fost reținută

Mai multe tinere au suferit traume fizice, după ce și-au injectat acid hialuronic. Femeia care se ocupa de „intervenții”, reținută
31.05.2023 | 16:31
Mai multe tinere au ajuns la spital dupa ce siau injectat acid hialuronic in buze O femeie a fost retinuta
Mai multe tinere au ajuns la spital, după ce și-au injectat acid hialuronic în buze. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai multe tinere au ajuns la spital, după ce și-au injectat acid hialuronic în buze. Ele ar fi apelat la o femeie, în vârstă de 23 de ani, din București, care nu are studii medicale în acest domeniu.

Mai multe tinere, la spital, după ce și-au pus acid hialuronic în buze

Femeia de 23 de ani a fost reținută, miercuri, de polițiștii din Capitală. Potrivit cercetărilor, se pare că tânăra desfășura această activitate începând din anul 2022. Mai exact, aceasta injecta acid hialuronic în buze altor femei, contra cost.

ADVERTISEMENT

Tânăra avea această ocupație, deși nu a urmat studii medicale ori o pregătire de medic estetician. Mai mult, oamenii legii spun că inclusiv ea ar fi avut probleme din cauza acestor intervenții, ajungând la spital.

”Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2022 – prezent, la o adresă din Sectorul 4, o femeie, în vârstă de 23 de ani, ar fi exercitat acte medicale de chirurgie estetică fără să aibă calitate sau studii medicale în acest sens”, au transmis polițiștii.

ADVERTISEMENT

Clientele femeii au suferit traume fizice. Ele au fost nevoite să apeleze la ajutorul medicilor esteticieni. „Astfel, prin activităţile efectuate ar fi cauzat mai multor persoane traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesară intervenţia în regim de urgenţă a unor medici specializaţi în chirurgie estetică”, au adăugat oamenii legii.

Miercuri, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 26 Poliţie au desfășurat o percheziție domiciliară la locuința femeii. În acest caz, dosarul penal a fost deschis pentru exercitarea „fără drept a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă.”

ADVERTISEMENT

Câți bani cerea femeia pentru o „intervenție”

Polițiștii au găsit și ridicat, în urma perchezițiilor, mai multe bunuri, printre care și obiecte sanitare și suma de 3.800 de lei, bani a căror proveniență nu a fost demonstrată, mai spun reprezentanții Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia care injecta acid hialuronic în buze tinerelor, ar fi avut aproximativ trei programări în fiecare zi. Pentru această activitate, ea cerea fiecărei cliente 600 de lei.

ADVERTISEMENT

Tânăra de 23 de ani a fost reținută de oamenii legii pentru 24 de ore. Aceasta va fi prezentată instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Verificările sunt exercitate, în continuare, de agenții din cadrul Secţiei 26 Poliţie.

ADVERTISEMENT
Tags: