News

Mai multe zile de concediu paternal. Guvernul, demers în favoarea taților

Mai multe zile de concediu paternal în România. Pe masa Guvernului se află o ordonanță de urgență în acest sens, care ar putea intra în vigoare de luna viitoare.
12.07.2022 | 08:15
Mai multe zile de concediu paternal Guvernul demers in favoarea tatilor
Guvernul vrea să modifice perioada de concediu paternal. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru tați. Guvernul României le-ar putea prelungi concediul paternal, perioadă în care vor putea fi mai aproape de copiii lor.

Vești bune pentru tați. Ar putea beneficia de mai mult concediu paternal

Pe masa Executivului se află o ordonanță de urgență care prevede modificarea perioadei de concediu paternal: de la cinci zile lucrătoare, cât sunt în prezent, la zece zile, informează România TV.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi aprobat, proiectul va intra în vigoare de la 1 august 2022. Inclusiv de indemnizație vor beneficia tații pe tot parcusul concediului.

Ce categorie de tați se pot bucura de concediu paternal

Toți tații care sunt salariați, fie cu contract sau cu raport de muncă vor primi concediu paternal de zece zile dacă OUG va fi aprobată. De asemenea, sunt vizați și cei care au contract de activitate sportivă sau de: mandat, management, civil de prestări servicii pentru teatru sau cei care câștigă din cooperații.

ADVERTISEMENT

Nu vor fi ocoliți nici părinții care își desfășoară activitatea în instituții executive, legislative sau judecătorești. Totodată, sunt incluși și cei cu funcții de parlamentari, demnitate publică.

Militarii se află și ei pe listă. De menționat este faptul că această categorie are dreptul, în prezent, la șapte zile de concediu paternal și nu cinci, ca restul.

ADVERTISEMENT

Tăticii absolvenți de cursul de puericultură vor avea iar parte de prelungirea concediului, pentru fiecare prunc nou-născut, și nu doar pentru unul singur, conform reglementărilor actuale.

Angajatorul, obligat să ofere concediu paternal. Ce sancțiuni riscă dacă nu respectă legea

De altfel, concediul paternal este un drept al angajatului care trebuie oferit de angajator. Cei care nu respectă legea riscă să primească amenzi destul de mari: între 4.000 și 8.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Părinții care se vor confrunta cu probleme cu conducerea, pot sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă. Mai mult, ei trebuie să știe și că nu pot fi disponibilizați, având dreptul la toate cele menționate în Codul Muncii, printre care la indemnizația echivalentă cu salariul.

ADVERTISEMENT