News

17 angajați de la o fabrică de măști de protecție au coronavirus. O colegă de-a lor a murit deja ca urmare a infecției COVID-19. Update

20.04.2020 | 17:40
17 angajati de la o fabrica de masti de protectie au coronavirus O colega dea lor a murit deja ca urmare a infectiei COVID19 Update
ADVERTISEMENT

17 angajați de la o fabrică de măști de protecție din Sibiu au coronavirus, a anunțat prefectura, luni, după ce aceștia au fost testați pentru COVID-19.

17 angajați de la o fabrică de măști de protecție au coronavirus

”În ceea ce priveşte situaţia personalului de la fabrica de produse medicale din judeţul Sibiu, conform ultimelor date raportate de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, astăzi, 20.04.2020, ora 14:00, avem un număr total de 17 persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2”, a transmis, luni, Prefectura Sibiu, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, 6 angajați de la fabrica de măști de protecție din județul Sibiu, ce au fost internați cu simptome specifice COVID-19, au fost confirmați cu noul coronavirus, a anunțat Prefectura, potrivit Adevărul.

Prefectura Sibiu a transmis că, în urma efectuării testelor pentru coronavirus în cazul celor 6 angajați de la fabrica de măști de protecție, internați deja, s-a descoperit că aceștia sunt infectați COVID-19.

ADVERTISEMENT

În plus, toți angajaţii fabricii din judeţul Sibiu au fost izolaţi la domiciliu, după ce o angajată a murit din cauza noului coronavirus.

Dintre aceștia, mai mulți prezentau simptome specifice infecției COVID-19, astfel că au fost cosultați de echipajele Serviciului de Ambulanţă şi al ISU şi au fost transportaţi la spital, fiind internaţi.

ADVERTISEMENT

Toți angajații sunt în izolare și monitorizați

”În ceea ce priveşte situaţia de la fabrica de produse medicale Raguse Medizinische Produkte Romania SRL precizăm faptul că pentru tot personalul acesteia s-a dispus măsura izolării la domiciliu.

Pentru persoanele care au prezentat simptome specifice COVID-19, acestea au fost consultate de personalul SAJ Sibiu şi ISU Sibiu, iar în urma intervenţiilor au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde au fost internaţi”, a anunțat Prefectura Sibiu.

ADVERTISEMENT

În acest moment toți angajaţii fabricii care confecţionează măşti de protecţie se află sub observaţie, iar cei infectați sunt sub tratament specific.

Potrivit Turnul Sfatului, o altă angajată a firmei, în vârstă de 50 de ani, a decedat ca urmare a infecției cu noul coronavirus, iar pentru o altă femeie fusese deja confirmat diagnosticului.

Femeia a ajuns la spital în ziua în care a decedat şi, potrivit sursei citate, nu suferea de alte afecţiuni. Firma din Cisnădie, care produce măști de protecție, are aproximativ 300 de angajaţi.

ADVERTISEMENT
Tags: