News

Mai mulți apropiați ai liderului AUR au fost condamnați penal în trecut. George Simion, implicat într-un nou scandal

Mai mulți apropiați ai lui George Simion au fost condamnați penal pentru diverse infracțiuni, inclusiv furt calificat sau lovire.
17.09.2022 | 16:32
Mai multi apropiati ai liderului AUR au fost condamnati penal in trecut George Simion implicat intrun nou scandal
Bucătarul lui Simion, probleme cu legea în trecut. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O serie de dezvăluiri G4Media îl implică pe liderul AUR George Simion într-un nou scandal. Conform sursei citate, bucătarul de la nuntă, nașii lui Simion și tatăl său, au fost condamnați penal în trecut pentru o serie de infracțiuni.

George Simion, înconjurat de condamnați penal

Pe lista acestora se amintesc furt calificat, lovire, conducere fără permis, ultraj și fugă de la locul accidentului.

ADVERTISEMENT

Ștefan Voloșeniuc, în vârstă de 39 de ani, unul dintre nașii lui Simion de la nuntă, a avut cazier penal până în 2020. Bărbatul a condus o mașină fără permis și a fugit de la locul accidentului.

Bucătarul lui George Simion a fost extrădat din Austria în 2005, pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoarea pentru furt calificat. În 2015, bărbatul a fost condamnat pentru lovirea unei femei. ”Inculpatul i-a băgat persoanei vătămate degetul în ochi, apăsând”, transmiteau judecătorii în sentința de condamnare de la Curtea de Apel Pitești în acel moment.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui George Simion, Constantin, a fost condamnat la rândul său în 2019 de Curtea de Apel București, la plata unei amenzi de 5.290 de lei pentru ultraj.

Ștefan Voloșeniuc, nașul lui Simion, a candidat ca independent în 2020 pentru un post de senator din partea Diasporei. Bărbatul a obținut reabilitarea cazierului său prin ordin judecătoresc și, implicit, ștergerea unei amenzi penale de 2 milioane de lei și o condamnare de 6 luni de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT
Nașul lui Simion
Nașul lui Simion

Voloșeniuc a ajuns faimos în rândurile votanților AUR după ce s-a aflat că el e cel care a cumpărat apa plată și berea necesară organizării nunții lui Simion.

Ne-au ajutat deja, dar nu sunt figuri publice (nașii n.r.). Am evitat să pun din partid sau din lumea publică pentru că și așa sunt sute de controverse. Marius Deaconescu este nașul de aici, din Vâlcea, din Vaideeni. E plecat din anul 1995 din țară. Ștefan Voloșeniuc e plecat în Anglia. Ne-a ajutat cu plata la apă, plata la bere, se lăuda Simion la TV.

ADVERTISEMENT

Liviu Vasile Bosnea, bucătarul de la nunta lui Simion, fusese extrădat în 2005 din Austria, ”urmărit general şi internaţional în vederea executării unei pedepse de 2 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”.

După câțiva ani, acesta a lovit o femeie. ”Inculpatul, care în mod evident posedă o forță superioară celei a persoanei vătămate (dată fiind înălțimea sa și constituția sa robustă), a acționat asupra acesteia din urmă profitând de avantajul său fizic, imobilizând-o pe canapea și lovind-o cu pumnii în repetate rânduri, în zona capului și a brațelor”, transmiteau procurorii.

Bucătarul lui Simion
Bucătarul lui Simion

”În final, inculpatul i-a băgat persoanei vătămate degetul în ochi, apăsând, leziunea suferită de aceasta fiind evidențiată în certificatul medico-legal nr. 823 din 22.08.2012 (fila 11 dosar urmărire penală)”, precizează G4Media.ro.

Spre deosebire de nașul lui Simion, bucătarul a reacționat. ”Greșelile tinereții. Dacă am fost condamnat în trecut, acum ce să fac, să fug din țară? Mi-am plătit datoriile către societate și acum muncesc cinstit”, a transmis acesta, cu mențiunea că nu suportă ”bucătarii gay”.

Ultimul, dar nu cel din urmă, pe lista persoanelor cu probleme penale din viața lui Simion e tatăl acestuia, Constantin. În 2021, acesta a fost condamnat la plata unei amenzi de 5.290 de lei pentru ultraj. Acesta ar fi agresat cinci polițiști din București, în episoade diferite.

”Simion a lovit persoana vătămată Ș.I. care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu ca agent de ordine și siguranță publică în cadrul Secției 11 Politie, după care la sediul Secției 11 Politie, a lovit persoana vătămată Ș.I. la nivelul tibiilor cu picioarele de mai multe ori și a lovit-o cu pumnul la nivelul feței, în arcada din partea dreaptă, provocându-i o plagă deschisă și tumefierea ochiului, aceasta necesitând un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, în jurul orelor 13:00, imediat ce a fost introdus în sediul Secției 11 Poliție, în sala de așteptare, inculpatul a lovit persoana vătămată M.F.R., care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu ca agent de ordine și siguranța publica în cadrul Secției 11 Politie, cu picioarele în zona tibiilor de mai multe ori”, se arată în sentința 884 din 19 iunie 2019 a Curții de apel București.

Tatăl lui Simion s-a apărat și a spus că el a fost cel agresat de polițiști. George Simion a reacționat, fiind contactat de G4Media.

”Nu vă pot confirma nimic din ceea ce susțineți. Primul lucru pe care îl voi face de acum înainte e să cer cazierele tuturor celor cu care mă văd. Și aș mai vrea să adaug că am stropit-o pe Gina cu apă în clasa a 3-a”, a reacționat, ironic, Simion.

ADVERTISEMENT