News

Mai mulţi bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, de la PMB! Gabriela Firea a acordat încă 10.000.000 lei

03.04.2019 | 16:07
Mai multi bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului de la PMB Gabriela Firea a acordat inca 10000000 lei

Gabriela Firea a decis să suplimenteze fondurile alocate pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Mai concret, Primăria Capitalei va avea la dispoziție 53 de milioane de lei, bani destinați lăcașurilor de cult, astfel că din această sumă, 20 de milioane de lei vor merge către Catedrală.

Firea dă mai mulți bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Municipalitatea va aloca o sumă de 53 de milioane de lei pentru nu mai puțin de 100 de biserici din București, iar din această sumă, 20 de milioane de lei vor fi redirecționate către Catedrala Mântuirii Neamului.

Potrivit proiectului de buget pentru anul 2019, cele 20 de milioane de lei vor fi acordate în două tranșe egale, respectiv 10 milioane pentru Catedrala Mântuirii Neamului și alte 10 milioane către Patriarhia Română.

Câți bani alocă primăria Capitalei pentru Catedrală
Câți bani alocă primăria Capitalei pentru Catedrală

Primăria alocă mai mulți bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Banii au fost alocați de Primăria Capitalei pentru „finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului” , după cum se arată în dreptul obiectului ambelor proiecte. De asemenea, din suma de 53 de milioane d elei, sunt prevăzute câteva sute de lei pentru o serie de lucrări de reparație la Palatul Patriarhiei.

Potrivit proiectului de buget pentru anul 2019, aproape 100 de lăcașuri de cult din Capitală vor primi, în medie suma 300.000 de lei. În prezent, acest proiect se află în dezbatere publică, urmând ca la sfârșitul lunii aprilie să intre pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, pentru a fi aprobat.

În decembrie 2018, Primăria Municipiului București a alocat suma de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. În urma alocării acestei sume de bani, suma totală destinată construirii celui mai mare lăcaș de cult din țară a ajuns la 45 de milioane de lei.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită pe 25 noiembrie 2018, în cadrul unei slujbe ample, la care au participat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, dar și Patriarhul Daniel. De asemenea, peste 20.000 de bucureșteni și 30.000 de pelerini veniți din toată țara au asistat la acest eveniment.