News

Mai mulți bani pentru profesori. Ce activități vor fi plătite în plus. Ordinul semnat de ministru

Profesorii vor primi mai mulți bani din această lună potrivit ordinului semnat de Sorin Cîmpeanu.
16.06.2021 | 15:51
Mai multi bani pentru profesori Ce activitati vor fi platite in plus Ordinul semnat de ministru
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul prin care salariile din învățământ vor crește începând din luna iunie.

Indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, drepturile pentru învățământ special și simultan se vor calcula de acum la salariul de bază din prezent și nu la cel din 2018, așa cum era până acum.

ADVERTISEMENT

Ordinul 3.993, care a fost semnat miercuri, 16 iunie, se aplică din luna iunie 2021.

Mai mulți bani pentru profesori

“Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul  didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017”, se arată pe edupedu.ro.

Ordinul semnat de Sorin Cîmpeanu prevede creșteri pentru indemnizațiile și drepturile salariale altele decât salariu, pe care profesorii le primeau. Până acum acestea erau calculate la salariul de bază din anul 2018, potrivit Legii 153. Acum sumele se vor raporta la salariul de bază din acest moment. Indemnizațiile care cresc sunt cele pentru dirigenție, gradațiile de merit, sporurile pentru învățământul special și simultan.

ADVERTISEMENT

Printre altele, sunt vizate și sporurile pentru învățământul special și simultan prevăzute la art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8 în Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, respectiv art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Și pentru acestea se aplică salariul de bază deținut/aflat în plată.

Ordinul semnat de Sorin Cîmpeanu
Ordinul semnat de Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, despre plata orelor remediale

Ministrul Educației a declarat în urmă cu câteva zile că orele suplimentare făcute de profesori ar trebui plătite cât mai repede. Acesta spunea că întârzierile sunt nepermis de mari și că primii bani vor fi virați începând cu data de 14 iunie.

ADVERTISEMENT

“În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări.

Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăți să se realizeze în cel mai scurt timp”, spunea ministrul la începutul acestei săptămâni.

Programul “Școala după școală” a debutat pe 8 martie și este finanțat din fonduri europene nerambursabile. Aceste ore se plătesc cu 100 de lei brut/oră, în limita a 20 de ore pe lună.

ADVERTISEMENT

În acest program se puteau înscrie toți elevii din România din ciclurile primar și gimnazial, clasele pregătitoare, a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a.

ADVERTISEMENT