News

Mai mulți bani pentru români. Va fi mărit salariul minim. Anunțul Ministerului Muncii

Secretarul de Stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Cristian Vasilcoiu, a declarat marți că salariul minim va crește în urma negocierilor cu sindicatele și patronatele.
26.07.2022 | 15:15
Mai multi bani pentru romani Va fi marit salariul minim Anuntul Ministerului Muncii
Ministerul Muncii i-a anunțat pe români că va crește salariul minim. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

În cadrul unei postări în care a răspuns unor politicieni din USR, dar și reprezentanților anumitor ONG-uri, Cristian Vasilcoiu a dat marea veste pentru angajații din România: va crește salariul minim.

Salariul minim ca crește curând în România

I-a apucat pe usr-iști și falangele ong-iste grija de… salariul minim. Cât au fost la guvernare l-au mărit puțin spre deloc!

ADVERTISEMENT

(…) Cât a guvernat PSD a fost mărit mereu salariul minim, iar de când am revenit la guvernare am transmis autorităților UE că susținem instituirea salariului minim la nivel european!

Pe reziștii grijulii i-am invitat la întâlniri cu ministrul muncii și acum două săptămâni, și săptămâna trecută! Au refuzat, fiindcă tot ce doreau era să facă circ în fața Ministerului Muncii!

ADVERTISEMENT

(…) P.S.: salariul minim o să îl mărim, din nou, tot noi, după negocieri cu sindicatele și patronatele”, a scris Cristian Vasilcoiu pe Facebook.

Salariul minim europen și reacția lui Marius Budăi

La 9 iulie, pe fanatik.ro se scria că salariul minim ar putea crește în România ca urmare a unei modificări legislative la nivel european. Practic, europarlamentarii își manifestau dorința de a schimba legislația muncii în țările membre prin introducerea unei directive privind salariul minim european.

ADVERTISEMENT

La ce se referea mai exact acea prevedere? Ea urma să oblige statele membre, în care mai puțin de 80% din forța de muncă este protejată, să creeze un plan de acțiune pentru creșterea salariului minim.

Așadar, conform noii legislații, salariul minim ar fi urmat să fie calculat în funcție de valoarea unui coș de bunuri și servicii la prețuri reale. La acest mod de calcul s-a ajuns pentru a putea asigura un trai decent angajatului.

ADVERTISEMENT

Totuși, în urmă cu șase zile, ministrul muncii, Marius Budăi, declara că nu crede în salariul minim european. El a explicat că statul român nu are resursele necesare pentru a oferi salariul minim impus de europeni și a cerut o analiză atentă a subiectului.

ADVERTISEMENT
Tags: