News

Mai mulți bugetari prinși că luau pensie și salariu în același timp! 

Mai mulți bugetari au fost prinși că luau pensie și salariu în același timp! 
23.05.2021 | 11:31
Mai multi bugetari prinsi ca luau pensie si salariu in acelasi timp
ADVERTISEMENT

Vorbim despre 18 salariați ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Filiala Galați. Aceștia au fost dați afară după ce s-a aflat că obișnuiau să cumuleze cele două venituri.

Isprava lor ar fi continuat mult și bine dacă nu ar fi avut loc un control al ITM. Aceștia au constatat că angajații erau beneficiari de pensie pentru limita de vârstă, dar încasau și venituri salariale.

ADVERTISEMENT

Mai mulți bugetari luau pensie și salariu în același timp!

Reprezentanții Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați au transmis că cei 18 angajați nu au anunțat instituția, pentru a se face demersurile legale în vederea încetării contractelor individuale de muncă.

„Menționăm că, în luna mai, Filiala a fost supusă unei acțiuni de control din partea ITM Galați, iar în planul de control al ITM a intrat și verificarea salariaților cu vârsta apropiată de pensionare.

ADVERTISEMENT

În urma controlului, Filiala Galați a solicitat Casei Județene de Pensii Galați verificarea unui număr de 25 de persoane care se încadrau în aceasta categorie.

În urma răspunsului transmis de aceasta, s-a constatat că un număr de 18 salariați erau beneficiari de pensie pentru limita de vârstă.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu au informat conducerea ANIF că sunt beneficiarii dreptului de pensie, deși legislația actuală prevede că obligația cu privire la acest lucru revine salariatului”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANIF.

Fără să stea prea mult timp pe gânduri, Filiala Teritorială Galați a emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă pentru cei 18 angajați.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Agenția Națională va dispune măsurile legale care se impun, conform reprezentanților ANIF.

Nu a mai durat mult până când au apărut mesaje clare pe pagina de facebook a instituției.

„Ar trebui să mai verificări și la Centrala ca nu cumva sa mai fie si acolo persoane care iau si pensie si salariu”, au mai spus ceilalți angajați.

ADVERTISEMENT