News

Mai mulți copii din Iași se luptă pentru viață din cauza infecției cu coronavirus: 26 de minori sunt în stare gravă, la spital

Sunt 26 de copii în stare gravă la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, fiind infectați cu Covid-19
19.10.2021 | 11:07
Mai multi copii din Iasi se lupta pentru viata din cauza infectiei cu coronavirus 26 de minori sunt in stare grava la spital
ADVERTISEMENT

Situația este dramatică în spitalele din Iași. Sunt internați acolo 26 de copii în stare gravă, din cauza infecției cu coronavirus. Printre ei se află și o tânără de doar 17 ani.

Cazuri grave de Covid-19 în Iași, la copii. Sunt 26 internați în stare gravă

În total, sunt 32 de copii care sunt internați în spital având infecția cu noul coronavirus, în Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Printre acești copii se află și o tânără mamă de doar 17 ani.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost trimisă la Iași din cauza complicațiilor pe care le-a avut. De asemenea, ea a fost testată pozitiv pentru Covid-19. Tânăra avea și tromboză venoasă profundă şi tromboembolism pulmonar.

Informațiile mai arată și faptul că adolescenta născuse luna trecută un copil perfect sănătos.

ADVERTISEMENT

“Tânăra a născut luna trecută, prin cezariană, un copil sănătos. Aceasta a fost externată şi ulterior s-a prezentat pe data de 5 octombrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani, cu suspiciune de tromboză venoasă profundă şi tromboembolism pulmonar, fiind depistată pozitiv la testarea pentru COVID-19.

Ca urmare a complicaţiilor tromboembolismului, aceasta a fost trimisă de urgenţă la Iaşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Focşani, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Situația din Iași este una dramatică. Ce spun medicii despre paturile ATI

În Iași sunt în aceste momente nouă paturi libere, dar vestea bună este că acestea pot fi extinse până la un număr de 100, atunci când vor fi finalizate lucrările de la o clădire adiacentă unității medicale.

Totuși, nu este vorba despre paturi ATI, ci despre paturi cu oxigen și aer comprimant.

Totodată, medicii speră ca incidența din acest oraș să fie mai mică, iar numărul de cazuri de infectare să scadă, la fel și cel al persoanelor care ajung la spital.

ADVERTISEMENT

“Momentan avem nouă paturi, dar ele pot fi extinse până la 100, având în vedere că vor fi finalizate lucrările la clădirea din partea dreaptă de la intrare, care va fi dată în folosinţă.

Sunt paturi cu oxigen şi aer comprimat. Nu sunt paturi ATI.

Sperăm ca incidenţa să fie mai mică şi să nu fim nevoiţi să blocăm zona aceasta pentru pacienţi pozitiv COVID-19″, a informat Alina Belu, conform sursei citate anteior.

ADVERTISEMENT