News

Mai mulți miei, furați de pe proprietatea regelui Charles al III-lea. Cine sunt activistele din spatele acțiunii. Video

Miercuri, mai mulți miei au fost furați de pe proprietatea regelui Charles al III-lea. Cine sunt activistele din spatele acțiunii.
25.05.2023 | 22:41
Mai multi miei furati de pe proprietatea regelui Charles al IIIlea Cine sunt activistele din spatele actiunii Video
Trei miei, furați de pe o proprietate a regelui Charles al III-lea. Momentul a fost filmat. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mai mulți miei au fost furați în această săptămână de pe o proprietate a regelui Charles al III-lea. În spatele acestui gest s-au aflat trei activiste de mediu care militează pentru stoparea sacrificării animalelor în scopuri alimentare.

Trei miei, furați de pe o proprietate a regelui Charles al III-lea. Momentul a fost filmat

Regele Charles al III-a, încă dinainte de încoronare, a fost mult timp admirat și respectat pentru ecologismul și pasiunea pentru agricultura durabilă. Se pare că aceste calități nu sunt suficiente pentru ca suveranul să nu devină o țintă pentru activiștii care promovează drepturile animalelor.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, trei femei din asociația de mediu Animal Rising au pătruns în Appleton Farm, în West Newton, Norfolk, și au furat trei miei. Au susținut despre aceste animale că erau pregătite pentru sacrificare.

Activistele nu s-au ferit niciun moment. Ba dimpotrivă, imaginile cu momentul în care acestea fură animalele au fost publicate pe Twitter. După ce i-au ”eliberat” pe cei trei miei, botezați pe loc Sooty, Sunny și Sammy, femeile au dus animalele într-un ”loc sigur”. Au spus că, aici, animalele își vor trăi restul vieții în pace.

ADVERTISEMENT

Pentru a obține maximă publicitate în urma gestului lor, cele trei activiste de mediu au parcurs apoi 230 de km cu mașina de la Sandringham la Castelul Windsor. Aici, au încercat să se predea poliției, scrie Telegraph.

Sarah Foy, 23 de ani, Rosa Sharkey, 23 de ani și Rose Patterson, 33 de ani, activiste cu experiență în astfel de proteste, s-au afișat apoi cu pancarte care aveau sloganul: ”Am salvat oaia regelui”.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, spre nemulțumirea femeilor, ofițerii de la reședința regală au refuzat să le aresteze. Aceștia au așteptat până au luat legătura cu colegii lor de la Poliția Norfolk. Nu era o chestiune care aparținea de poliția Thames Valley.

Într-un final, dorința le-a fost îndeplinită. Activistele au ajuns la o secție de poliție din Slough, unde au fost arestate sub suspiciunea de furt. Un purtător de cuvânt al poliției Thames Valley a declarat: ”Poliția din Norfolk investighează rapoartele conform cărora trei miei au fost furați de la o fermă din West Newton, Norfolk”.

ADVERTISEMENT

Activistele de mediu, după furtul mieilor: ”Au primit o nouă șansă la viață”

În urma acțiunii de miercuri de pe proprietatea regelui Charles al III-lea, asociația Animal Rising a emis un comunicat. Aici se explică acest gest care le-a adus arestul celor trei femei.

Astăzi (n.r. miercuri, 24 mai), trei miei au primit o a doua șansă la viață. O viață liberă de daunele sistemului nostru alimentar. Prin acțiunile lor, Rosa, Sarah și Rose nu numai că i-au salvat pe acești bebeluși nevinovați, dar continuă și conversația crucială despre relația noastră vitregă cu animalele”, se arată într-un comunicat postat pe Twitter de acest ONG.

ADVERTISEMENT