News

Mai mulți muncitori din Sri Lanka, infectați cu coronavirus în Vrancea. Oamenii lucrau la o firmă de confecții

13.05.2020 | 16:33
Mai multi muncitori din Sri Lanka infectati cu coronavirus in Vrancea Oamenii lucrau la o firma de confectii
ADVERTISEMENT

Mai mulți muncitori din Sri Lanka, care lucrau la o firmă de confecții din județul Vrancea, au fost infectați cu coronavirus.

Mai mulți muncitori din Sri Lanka, infectați cu coronavirus în Vrancea

Conform news.ro, 28 de muncitori din Sri Lanka au fost infectați cu coronavirus în județul Vrancea. Autorităţilor au anunțat că iniţial au fost 7 muncitori confirmaţi, iar miercuri testele au avut rezultate pozitive pentru încă 21 de lucrători.

ADVERTISEMENT

Toţi cei 21 de bolnavi confirmaţi miercuri au fost duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Focşani, unde sunt evaluaţi de medici. Din primele date reiese că este vorba de cazuri uşoare şi chiar de persoane asimptomatice.

”Au fost testaţi de către DSP Vrancea. Se pare că nu sunt forme grave, iar dacă se va constata asta, cei care sunt asimptomatici vor merge într-o staţie de carantinare”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Focşani, Gabriel Negoiţă.

ADVERTISEMENT

În Vrancea sunt 467 de persoane infectate cu noul coronavirus

Potrivit unor surse locale, muncitorii asimptomatici din Sri Lanka care lucrează în Vrancea ar putea fi carantinaţi în tabăra de la Gălăciuc. În judeţul Vrancea se înregistrează 467 de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urmă cu două zile, autoritățile anunțau un alt focar de coronavirus, înregistrat la un azil de bătrâni din Odobești, Vrancea, acolo unde peste 40 de persoane au fost confirmate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Un asistent de la Spitalul Focșani, infectat cu COVID-19, face acuzații grave la adresa autorităților care răspund de ultimele zile de activitățile de la unitatea medicală din județul Vrancea.

Asistentul medical de la Spitalul Judeţean Focşani spune că mutarea pacienţilor din Vrancea la spitale din Brăila şi Buzău este ”un abuz de putere şi inconştienţă”, întrucât pacienţii au dreptul de a alege medicul care să-i trateze.

ADVERTISEMENT

Cadrul medical din Focșani acuză cele mai înalte foruri decidente din această perioadă, Ministerul Sănătății și Prefectura Vrancea, și spune că drepturile pacienților sunt încălcate grav în unitatea medicală din județ.

ADVERTISEMENT