News

Mai mulți pacienți care au avut Covid s-au infectat cu „ciuperca neagră”. Avertismentul medicilor

Mai multe persoane, infectate cu „ciuperca neagră”, după ce au avut și coronavirus. Avertismentul medicilor despre această boală. Care a fost starea de sănătate a pacienților?
17.12.2021 | 08:00
Mai multi pacienti care au avut Covid sau infectat cu ciuperca neagra Avertismentul medicilor
ADVERTISEMENT

Mai multe cazuri de infectare cu „ciuperca neagră” au apărut la pacienți care au fost bolnavi și de Covid-19.

Medicii au tras un semnal de alarmă în acest sens, deoarece au existat extrem de puține cazuri în chiar ani de zile, iar acum, într-o singură lună, au fost depistate astfel șase de infectări.

ADVERTISEMENT

Au fost patru cazuri în 15 ani. Acum, într-o lună, au fost depistate șase

Toate cazurile au fost găsite în București, la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. D. Hociotă”.

Răzvan Hainăroşie, director medical al Institutului, a precizat că în ultimii 15 ani au fost depistate doar patru cazuri de mucormicoză, în timp ce acum au fost găsite șase în 30 de zile, lucru ce nu poate fi altfel decât alarmant.

ADVERTISEMENT

Totodată, numărul infecțiilor nu se va opri aici, pentru că, conform specialistului, se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu „ciuperca neagră”.

„În spital, am avut, în 15 ani, doar patru cazuri de mucormicoză şi suntem un centru cu adresabilitate mare. Acum, am avut şase cazuri într-o singură lună.

ADVERTISEMENT

Deci, clar, numărul acestora a crescut simţitor şi ne aşteptăm în continuare să mai identificăm astfel de cazuri de mucormicoză”, a spus conf. univ dr. Răzvan Hainăroşie, director medical al Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof. Dr. D. Hociotă” din Bucureşti, conform unei postări pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Care a fost starea de sănătate a pacienților care s-au infectat cu „ciuperca neagră”

Unul dintre pacienți care a luat „ciuperca neagră” a murit, unul se află la Terapie Intensivă, în timp ce pentru patru boala a avut o evoluţie favorabilă.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare parte a celor care s-au infectat cu „ciuperca neagră”, după ce au făcut Covid-19 au fost pacienții diabetici. Totuși, au existat și cazuri la non-diabetici.

„Mare parte dintre aceştia erau pacienţi diabetici, dar am avut şi pacienţi non-diabetici, care avuseseră tratamente cu doze mari de glucocorticoizi”, a mai spus specialistul.

Care sunt simptomele descoperite la pacienții Covid

Iată care au fost cele mai comune simptome descoperite de medici:

„Cele mai frecvente simptome observate la pacienții cu mucormicoză asociată cu COVID-19 au fost durerea facială, ptoza palpebrală, scăderea acuității vizuale și chiar pierderea vederii, afectare sinusală cu risc de extindere cerebrală și pulmonară”, se mai precizează pe pagina Ro Vaccinare.

ADVERTISEMENT
Tags: