News

Mai mulți polițiști locali din Ploiești au depus acte medicale conform cărora nu pot lucra noaptea. Primarul: ”Nu se poate”

04.05.2021 | 23:47
Mai multi politisti locali din Ploiesti au depus acte medicale conform carora nu pot lucra noaptea Primarul Nu se poate
ADVERTISEMENT

Situație bizară la Poliția Locală din Ploiești. Mai mulți polițiști au depus acte medicale conform cărora nu pot lucra noaptea. Primarul municipiului este revoltat și consideră că ”Nu se poate” ca 10% din efective să fie în această situație.

Edilul din Prahova avertizează că va cere Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să verifice documentele medicale în cazul acelor agenți care susțin că pot munci doar ziua.

ADVERTISEMENT

Primarul din Ploiești, Andrei Volosevici, dezvăluie că situația este întâlnită la unul din 10 angajați ai Poliției Locale.

Mai mulți polițiști locali din Ploiești au depus acte medicale conform cărora nu pot lucra noaptea

Într-o perioadă extrem de complicată pentru autoritățile administrative din Ploiești, care se confruntă cu mari probleme, date fiind multiplele distrugeri de mobilier stradal, o nouă problemă s-a ivit la orizont.

ADVERTISEMENT

Un număr important dintre polițiști locali ai orașului au depus acte conform cărora nu pot lucra decât pe timpul zilei. În replică, primarul se arată revoltat de situație și spune că, deși a patrulat zilnic pe străzi, nu a întâlnit nici măcar un agent.

Pentru a vedea dacă cererile medicale ale agenților au acoperire, edilul din Ploiești anunță că va cere Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CAS) să verifice documentele medicale depuse de agenți. Andrei Volosevici spune că situația este întâlnită la unul din 10 angajați ai Poliției Locale.

ADVERTISEMENT

”Vom trimite o adresă către CAS pentru o reverificare a ceea ce înseamnă documentele medicale care stau la baza unor decizii cel puţin ciudate şi a unor încadrări ciudate a ceea ce însemană poliţiştil locali.

Sunt 102 poliţişti locali la ordine publică, 10 dintre ei nu pot lucra decât la schimbul unu, este actul medical, pentru că au tensiune, unii dintre ei. Vreau să fie foarte clar: empatizez foarte mult cu cei care suferă, cu cei care într-adevăr sunt bolnavi, cu cei care într-adevăr au probleme medicale, dar îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva care are o problemă medicală gen tensiune poate lucra doar schimbul unu, nu schimbul doi şi trei.

ADVERTISEMENT

Toate aceste documente sunt emise de către societăţi comerciale care desfăşoară activităţi medicale, de către cabinete medicale şi, cu tot respectul pentru meseria fiecăruia, trebuie făcută o verificare. Avem aceeaşi situaţie la nivel de dispecerat: este un domn care poate lucra doar ziua, noaptea, nu, şi are act medical în sensul ăsta.

Nu se poate… Când 10% din efectivele Poliţiei Locale legate de ordine publică nu pot desfăşura activitatea decât din când în când, pe româneşte, avem o problemă în sensul ăsta pentru că poate ăsta este unul dintre motivele pentru care îi vedem mai rar pe stradă”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, marţi, într-o conferinţă de presă.

Primarul din Ploiești: ”Timp de o oră de mers prin oraș nu am întâlnit niciun polițist local”

Edilul orașului a spus că, la două zile după ce mobilierul urban dintr-o zonă centrală a orașului a fost vandalizat, a mers în control pe străzi şi, timp de peste o oră, nu a întâlnit niciun poliţist local.

”A fost o oră, mai mult de o oră, în care nu m-am întâlnit cu nimeni de la Poliția Locală. La două zile după ce găsisem mobilier stradal răsturnat, distrus, bănci distruse, și tot așa. În contextul în care graficul arăta cu totul și cu totul altceva”, a spus Volosevici.

Primăria Ploieşti a anunțat, sâmbătă, că a fost formulată o plângere penală în urma unor acte de vandalism produse în cursul nopţii precedente.

”În noaptea de 30 aprilie – 1 mai 2021, au avut loc acţiuni organizate şi concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coşurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum şi ale obiectelor de mobilier stradal.

Aceste acţiuni, care denotă o lipsă crasă a unui elementar civism, nu mai pot fi tolerate, motiv pentru care s-a cerut, cu insistenţă şi celeritate, suportul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi cel al Poliţiei municipiului Ploieşti, astfel încât, printr-un efort comun, acest fenomen, care pare a face parte dintr-un scenariu bine regizat, să fie stopat în perioada Sărbătorilor Pascale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti transmis Agerpres.

ADVERTISEMENT