News

Mai mulți polițiști răniți la Londra, în urma protestelor împotriva abuzurilor oamenilor legii. Galerie foto

07.06.2020 | 11:37
Mai multi politisti raniti la Londra in urma protestelor impotriva abuzurilor oamenilor legii Galerie foto
ADVERTISEMENT

Mai mulți polițiști au fost răniți la Londra, în urma unui protest împotriva abuzurilor oamenilor legii, generat de moartea lui Gorge Floyd, un american de culoare.

Proteste violente la Londra

Mai mulți polițiști au fost răniți la Londra, după ce zeci de mii de oameni au luat cu asalt străzile din capitala Regatului Unit, în semn de sprijin față de revoltele din Statele Unite, provocate de moartea lui George Floyd și a altor americani de culoare, ca urmare a abuzurilor oamenilor legii, notează Daily Mail.

ADVERTISEMENT

O polițistă a fost spitalizată după ce calul pe care se afla a căzut, iar alți 10 ofițeri au fost răniți în urma violențelor generate ca urmare a protestului britanicilor, care s-au alăturat campaniei „Black Lives Matter” (Viața Celor de Culoare Contează).

Mai multe petarde au fost aruncate spre forțele de ordine, iar un protestatar a aruncat o bicicletă spre un cal al poliției, în timp ce zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din Londra și s-au adunat în fața Parlamentului, în ciuda recomandărilor autorităților de a nu ieși în număr mare din cauza noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu toate că protestul a început pașnic, după ora 19:00 (ora Londrei) spiritele s-au încins, iar protestatarilor li s-au alăturat inclusiv vedete, printre care și Madonna sau Boris Becker.

Mai mulți polițiști au fost răniți

În urma violențelor, primarul Londrei, Sadiq Khan, a scris pe Twitter: „Cătrei cei puțini care au fost violenți și au aruncat sticle și alte obiecte aprinse – ați pus în pericol un protest pașnic și ați dezamăgit această cauză importantă”.

ADVERTISEMENT

Tensiunile au urmat mai bine de o oră în capătul Downing Street, aproape de reședința premierului britanic, unde în jur de 400 de oameni s-au adunat, iar situația a degenerat după ce protestatarii au început să arunce cu sticle incendiare către forțele de ordine.

Poliția Metropolitană a anunțat că 14 persoane au fost arestate și 10 polițiști au fost răniți în urma protestelor din capitala Regatului Unit.

ADVERTISEMENT

Cât despre polițista care a căzut de pe cal, oamenii legii au anunțat că aceasta se află în spital, unde primește tratament, dar rănile nu i-au pus viața în pericol.

 

ADVERTISEMENT
Tags: