Mai mulți răniți după un cutremur puternic în estul Franței!

Claudiu Ilie   
în HotNews
11/11/2019, 18:40
Mai mulți răniți după un cutremur puternic în estul Franței!
Cutremur destul de puternic în Franța *foto: AFP

Un cutremur puternic a lovit luni, 11 noiembrie, estul și sud-estul Franței. Seismul s-a simțit în mai multe orașe importante, precum Lyon, Montpellier, Saint-Étienne, Grenoble, Avignon şi Marsilia. Chiar dacă nu au fost raportate pagube majore, autoritățile francize anunță că în urma acestui cutremur patru persoane au fost rănite, dintre care una gravă.

Cutremur puternic în Franța. Mai multe persoane au fost rănite

Cutremurul de 5,4 grade pe scara Richter a avut loc în Ardeche, în apropiere de orașul Teil, la ora locală 11:52 (ora României 12:52), se arată într-un comunicat al Biroului central de Seismologie francez (BCSF). Seismul s-a resimţit în principal în Drôme şi Ardèche, mai ales în zona localităţii Montélimar, unde o persoană a fost grav rănită de căderea unui eşafodaj. Alte trei persoane au fost rănite uşor, în Ardèche, în urma unei crize de panică.

A durat cinci secunde, totul s-a zguduit în jurul meu, mobilele, pereţii, ca şi cum un avion s-ar fi prăbuşit la 800 de metri sau ar fi avut loc o explozie puternică”, a declarat unul dintre locuitorii din orașul Montélimar, pentru AFP. Acesta susține că ”toată lumea a ieşit în stradă după zguduitură. Oamenilor le-a fost foarte frică. Ne-am spus `de s-ar opri repede`”.

Nu au fost identificate pagube materiale din cutremurul din Franța

„Nicio pagubă majoră nu s-a înregistrat în acest stadiu în departament şi nici la instalaţiile nucleare de la Tricastin. Sunt efectuate aproximativ 15 intervenţii pentru a verifica starea clădirilor şi şemineelor semnalate ca suferind pagube uşoare”, a confirmat, într-un comunicat, prefectura din Drôme.

Cutremurul care a avut o intensitate rar întâlnită în acestaă regiune a fost resimţit până la Saint-Etienne, Lyon, şi chiar în sudul Franţei. După seism, pompierii din departamentul Vaucluse au primit aproximativ 50 de apeluri (telefonice), în principal din comune situate în nordul departamentului, la Bollène şi Valréas”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Închide ×