News

Mai mulți români, amendați într-o stațiune de schi din Austria pentru că au încălcat restricțiile Covid

30.01.2021 | 17:03
Mai multi romani amendati intro statiune de schi din Austria pentru ca au incalcat restrictiile Covid
ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști români au fost prinși încălcând regulile anti-Covid într-o stațiune de lux din Austria. Aceștia au fost amendați drastic de poliția din regiune, cu sume uriașe.

Vineri, 29 ianuarie, Poliția austriacă a depistat un număr de 96 de turiști străini în stațiunea de schi St Anton am Arlberg care au încălcat restricțiile impuse de pandemie privind intrarea în țară și carantina națională, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

În colectivul de străini care au încălcat restricțiile Covid-19, pe lângă români, s-au mai numărat turiști britanici, danezi, suedezi, germani, australieni, irlandezi și polonezi.

Turiști români, amendați în Austria pentru că au încălcat restricțiile Covid

Autoritățile din Austria au descoperit aproape 100 de turiști străini, printre care mulți români, care încălcau regulile privind SARS-CoV-2 într-o stațiune foarte cunoscută din Austria.

ADVERTISEMENT

Edilul orașului St. Anton, care conduce una dintre stațiunile de top din țară, a afirmat că zeci de tineri turiști din întreaga Europă au ajuns în oraș și au sfidat regulile pandemice.

”Printre alții, erau britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi și polonezi. Au fost verificați și amendați”, au declarat polițiștii din provincia Tirol.

ADVERTISEMENT

Turiștii din afara granițelor țării au fost prinși de Poliție vineri seara. Întrucât au încălcat regulile, aceștia pot primi amenzi de până la 2.180 de euro. Reprezentanții legii nu au precizat exact în ce a constat sfidarea regulilor, declarând doar că străinii au încălcat reglementările.

Metoda prin care turiștii au încercat să fenteze regulile din pandemie

În această perioadă a pandemiei, cazările în stațiunile montane din Austria sunt permise doar pentru călătorii în scopuri de afaceri. Primarul localității St. Anton dezvăluie că noii veniți și-au înregistrat adrese locale susținând că sunt în căutare de locuri de muncă, deși acestea nu sunt disponibile.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, Poliția nu a anunțat cu exactitate ce contravenții au fost comise, dar a spus că străinii au încălcat reglementările privind carantina și imigrația, precum și legea privind înregistrarea unei adrese.

Austria a înregistrat până acum 413.208 de cazuri de infectare cu Covid și 7.703 de decese. Țara a fost, în decembrie, într-un lockdown național, cu magazinele neesențiale închise. Din 19 decembrie până în 10 ianuarie au existat reguli severe privind intrarea în țară, în mare parte pentru a descuraja schiorii.

ADVERTISEMENT
Tags: