News

Mai mulți români care munceau într-un abator din Germania, infectați cu COVID-19! Anunțul MAE

21.05.2020 | 13:31
Mai multi romani care munceau intrun abator din Germania infectati cu COVID19 Anuntul MAE
ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați români ai unui abator din nord-vestul Germaniei au fost infectați cu virusul COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, însă nu a precizat până acum numărul persoanelor infectate. 

Mai mulți români care munceau într-un abator din Germania, infectați cu COVID-19! Anunțul MAE

MAE precizează că este în curs de verificare numărul românilor care lucrează la acest abator din landul Saxonia Inferioară. Primele informaţii despre noul focar de COVID-19 au apărut la începutul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei germane este vorba de 92 de angajaţi, 62 dintre ei locuind într-un complex comun. Deşi presa nu a comunicat naţionalitatea bolnavilor este un lucru cunoscut că în abatoarele germane lucrează foarte mulţi români.

200 de români, depistaţi pozitiv în luna aprilie la un alt abator din Germania!

Cazul nu este singular. La începutul lunii mai, 183 de oameni au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus într-un abator din Renania de Nord, iar în luna aprilie, 300 de angajaţi ai unui abator din alt land, între care şi 200 de români, au fost depistaţi pozitiv.

ADVERTISEMENT

În România, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 17.585 de infectări. Numărul deceselor se ridică la 1151 de morţi. Vestea bună este că dintre persoanele depistate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate și externate.

„Cred că după două luni, în care răbdarea a fost la limită, doream să simţim libertatea”

După ce au intrat în vigoare măsurile de relaxare, traficul din Bucureşti şi din marile oraşe a început să crească. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a explicat acest comportament al românilor:

ADVERTISEMENT

„Cred că după două luni, în care răbdarea a fost la limită, doream să simţim libertatea, dar această libertare vreau să fie cu precauţie și să fie cu acele măsuri pe care le tot repetăm de două luni de zile.

Purtarea unei măşti – într-un context în care nici lumea politică nu respectă niște reguli dintr-o lege care este așa de proaspătă, Legea 55 – rămâne de bază într-o încăpere, într-un mijloc de transport. Să nu uităm că, cu toată libertatea, avem o cale de transmitere aerogenă a acestui virus.

ADVERTISEMENT

Avem, într-o măsură mai mică, e drept, și o transmitere pe suprafeţe, dar calea aerogenă rămâne. Am avut două-trei zile în care lumea s-a bucurat de libertate sau a încercat să forţeze o libertate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT