News

Mai mulți turiști au stat o lună într-o peșteră din India. Motivul incredibil pentru care se ascunseseră

20.04.2020 | 12:40
Mai multi turisti au stat o luna intro pestera din India Motivul incredibil pentru care se ascunsesera
ADVERTISEMENT

Șase turiști au stat o lună întreagă ascunși într-o peșteră din India, până să fie găsiți de autorități și plasați în carantină pentru 14 zile.

Mai mulți turiști, găsiți ascunși într-o peșteră din india

Șase turiști care au vrut să stea departe de coronavirus au stat ascunși o lună într- peșteră din India, după ce au rămas fără bani, înainte de a fi găsiți de autorități și plasați în carantină, informează DailyMail.

ADVERTISEMENT

Turiștii, patru bărbați și două femei, provin din Franța, Statele Unite, Turcia și Nepal și locuiau în peștera de lângă Rishikesh din statul Uttarakhand, nodrul Indiei, de pe 24 martie, potrivit inspectorului de poliție Rajendra Singh Kathait.

Zona este una cunoscută după ce componenții trupei Beatles au venit în Rishikesh în 1968 pentru a căuta un refugiu departe de fani și pentru a se bucura de cultura indiană.

ADVERTISEMENT

Turiștii străini găsiți în peștera din india au fost duși la Swarg Ashram, unde vor fi plasați în carantină timp de 14 zile, chiar dacă nu prezintă simptome ale infecției cu noul coronavirus.

India, în izolare totală

“Înainte de măsurile de  izolare, turiștii stăteau la un hotel din regiunea Muni Ki Reti, dar au rămas fără bani și s-au mutat în peșteră. Mai aveau ceva bani pentru mâncare și alte provizii”, a declarat inspectorul Kathait.

ADVERTISEMENT

Turistul nepalez îi ajuta pe ceilalți să cumpere lucrurile esențiale, a mai precizat inspectorul.

India se află în izolare totală de la sfârșitul lunii martie, iar locuitorii au voie să iasă din case doar pentru necesități, cum ar fi alimente sau medicamente.

ADVERTISEMENT

Inițial, măsurile erau prevăzute până pe 15 aprilie, însă au fost prelungite până pe 3 mai, cel mai devreme. Cu toate acestea, anumite sectoare, cum ar fi agricultura și fabricile, se vor redeschide începând de luni.

Din datele centralizate de departamentul de turism, în Rishikesh se află în jur de 700 de turiști, iar guvernul a lansat site-ul “Naufragiat în India”, pentru a ajuta turiștii.

India, țară ce are 1,3 miliarde de locuitori, a anunțat un bilanț al infecțiilor cu noul coronavirus de 15.700 de cazuri, dintre care 507 decese.

ADVERTISEMENT