News

MAI pregăteşte o nouă Ordonanţă Militară. Pensionarii sunt vizaţi. Anunţul lui Bogdan Despescu

11.04.2020 | 17:35
MAI pregateste o noua Ordonanta Militara Pensionarii sunt vizati Anuntul lui Bogdan Despescu
Ordonanțele militare nu vor mai fi valabile/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat MAI Bogdan Despescu a dezvăluit că se pregătește o nouă Ordonanță Militară pentru a reglementa modul în care oamenii în vârstă pot ieși din casă.

Guvernul pregătește o nouă Ordonanță Militară

Despescu a mărturisit că se analizează stabilirea unui alt interval orar sau majorarea intervalului stabilit momentan, anume 11-13. Autoritățile sunt nemulțumite de numărul mare de oameni care ies din casă în această perioadă.

ADVERTISEMENT

„Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară.

E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături”, a declarat Despescu pentru news.ro.

ADVERTISEMENT

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani se pot deplasa la magazin în intervalul orar 11-13 pentru cumpărături. Cu toate acestea, din cauza sărbătorilor Pascale, oamenii ies din casă fără să respecte nicio regulă și se îmbulzesc în piețe fără a respecta măsurile de distanțare socială.

România se apropie cu pași repezi de 6000 de cazuri de coronavirus înregistrate, însă experții avertizează că vârful epidemiei e departe.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila era optimist în urmă cu o săptămână că măsurile s-ar putea relaxa în luna mai, dacă vom avea un maximum de 10.000 de cazuri înregistrate, însă în momentul actual România se poate aștepta inclusiv la 200.000 de cazuri.

Motivul? Lipsa de interes a cetățenilor pentru măsurile de protecție combinată cu stângăcia autorităților în tentativa de a stopa răspândirea coronavirusului. Modul în care un autocar cu cetățeni dintr-o localitate carantinată din Suceava a ajuns în Cluj-Napoca, trecând de nenumărate filtre, a revoltat opinia publică din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne Marcel Vela a promis că vinovații vor plăti, însă nu a putut să ofere o explicație logică pentru modul în care oamenii au traversat jumătate de țară fără a fi deranjați de nimeni.

ADVERTISEMENT
Tags: