Sporturi

Mai rău ca Simona! Favorita Sloane Stephens, eliminată la Sydney de locul 44 WTA, după 0-6 în setul decisiv!

09.01.2019 | 15:00
Sloane Stephens a fost eliminată la Sydney de locul 44 WTA

Sloane Stephens a fost eliminată la Sydney de locul 44 WTA! Început nefast de turneu pentru favorite la Sydney, competiţie dotată cu premii totale în valoare de 830.000 de dolari, care se desfăşoară în perioada 7-12 ianuarie! După ce Simona Halep a fost învinsă astăzi în turul secund de către Ashleigh Barty, scor 4-6, 4-6, a venit şi rândul americancei Sloane Stephens să părăsească prematur competiţia din Australia. Ea a fost eliminată în turul doi de către ocupanta locului 44 WTA, Yulia Putintseva.

Sportiva din Kazahstan a avut parte de un prim set extrem de dificil. Stephens, favorită numărul 4 şi locul 5 mondial, s-a impus în prima rundă după 36 de minute, scor 6-3, însă Putintseva a revenit fantastic în setul secund şi a jucat inteligent trimiţând manşa în prelungiri, acolo unde s-a impus, scor 7-4. Mai apoi, meciul s-a trnasformat într-un adevărat coşmar pentru campioana de la US Open din 2017.

Sloane Stephens a încasat o înfrângere dură în turul secund la Sydney

Scorul final a fost 3-6, 6-4, 7-6 (4), după două ore şi patru minute de joc. În sferturile de finală, Putintseva o va întâlni pe olandeza Kiki Bertens, locul 9 mondial, care a beneficiat de retragerea ibericei Garbinei Muguruza, locul 18 WTA. Sloane Stephens a câştigat în acest sezon un singur meci din trei disputate, pe cel din primul tur de la Sydney, cu Ekaterina Alexandrova, locul 72 WTA, însă nici acea partidă nu a fost la discreţia americancei. După ce a pierdut primul set cu 6-0, Slephens a câştigat la limită următoarele două manşe, în tie-break.

Următorul turneu, atât pentru Simona Halep, cât şi pentru Sloane Stephens, este primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Cele două au reuşit să facă din anul 2018 un adevărat maraton de tenis, construind o rivalitate frumoasă, pe care suporterii sportului alb o urmăresc cu interes de fiecare dată. Sezonul trecut, Simona Halep a obţinut victoria carierei după un meci disputat cu americanca Sloane Stephens. Este vorba despre finala de la Roland Garros.

Tags: