News

Mai rău decât la noi. Record de morți de COVID-19 în Bulgaria: peste 300 în 24 de ore

Bilanțul morților provocate de COVID-19 a atins un nou record în Bulgaria, în cursul zilei de marți. Au fost înregistrate peste 300 de decese în ultimele 24 de ore.
09.11.2021 | 18:36
Mai rau decat la noi Record de morti de COVID19 in Bulgaria peste 300 in 24 de ore
ADVERTISEMENT

Bulgaria a anunțat marți un nou record zilnic de decese cauzate de coronavirus, în timp ce țara cea mai puțin vaccinată din Uniunea Europeană se luptă cu un al patrulea val al pandemiei, potrivit datelor oficiale.

Peste 300 de decese în doar 24 de ore

Bilanțul morților provocate de COVID-19 a atins un nou record în Bulgaria în cursul zilei de marți. Au fost înregistrate 334 de decese în ultimele 24 de ore, din cauza contaminării cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

În Bulgaria se înregistrează cea mai redusă rată de imunizare din Europa, iar țara vecină se află în toiul celui de-al patrulea val al pandemiei. Tot marți, Bulgaria a anunțat 5.286 de cazuri noi de COVID-19, număr în scădere comparativ cu sfârșitul lunii octombrie, atunci când valul patru a atins vârful, precizează Reuters.

Bulgaria, bilanț-record de decese provocate de COVID-19

În Bulgaria, marți s-au înregistrat mai mult de 5.000 de cazuri de infecție, dar cifrele sunt în descreștere în comparație cu sfârșitul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

În prezent, sunt spitalizate în Bulgaria mai mult de 8.500 de persoane, dintre care 734 se află în stare gravă în secțiile de terapie intensivă.

În toate spațiile închise este necesar un certificat verde

Bulgaria a instituit certificate verzi în majoritatea spațiilor închise, în luna octombrie.

Această măsură a fost adoptată în scopul de a crește rata de vaccinare la nivel național, precum și pentru a pune în aplicare un nou mecanism de protejare contra COVID-19.

ADVERTISEMENT

În Bulgaria, abia 30% din adulți au fost imunizați cu schema completă. Totuși, de la data introducerii certificatului verde obligatoriu pentru spațiile închise, mai mult de 250.000 de oameni au fost vaccinați cu prima doză de ser anti-COVID.

Foarte mulți dintre bulgari sunt în continuare sceptici cu față de vaccinuri, în contextul unei neîncrederi instalate în instituțiile statului, al unor informații eronate și al mesajelor contradictorii ale unor politicieni și ale unor specialiști. Se preconizează că scepticismul față de vaccin este alimentat odată cu prilejul celui de-al treilea scrutin parlamentar din acest an în Bulgaria, care va avea loc la 14 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Și în România situația este critică

În timpul unei creșteri rapide și letale a cazurilor de Covid-19, care a distrus aproape complet sistemul fragil de sănătate din România, morga Spitalului Universitar de Urgență din București încearcă să facă față unui număr suplimentar de cadavre care trebuie procesate, scrie trtworld.com.

România, o țară din Uniunea Europeană cu o populație de aproximativ 19 milioane de persoane, a imunizat complet doar 39% dintre adulți, față de media UE de 75%.

ADVERTISEMENT