News

Mai scump ca în Tenerife! Prețuri astronomice pe litoral, unde românii plătesc în jur de 1700 de euro pentru plaje cu alge și manele – FOTO

01.07.2020 | 12:47
Mai scump ca in Tenerife Preturi astronomice pe litoral unde romanii platesc in jur de 1700 de euro pentru plaje cu alge si manele   FOTO
Litoralul românesc este mult mai scump decât în străinătate
ADVERTISEMENT

România, țara săracă-bogată! Deși nivelul de trai în România este sub media stabilită în Uniunea Europeană și ne confruntăm cu probleme serioase în ceea ce privește Sistemul Medical, de Sănătate, Turism sau Educație, românii plătesc bani grei pentru un sejur la mare.

În plină epidemie COVID-19, hotelierii au ”umflat” prețurile agresiv în sezonul estival 2020.

ADVERTISEMENT

Astfel, o vacanță la mare poate să coste și 1698 de euro, dacă compatrioții noștri vor să meargă la un hotel de 5 stele.  Prețul este enorm, iar prin comparație cu situația din Insula Tenerife, unde un hotel de 5 stele costă 1341 de euro, România este mult mai scumpă.

Litoralul românesc, mai scump decât Insulele Tenerife

Jurnaliștii Fanatik.ro au făcut o simplă comparație dintre un site de rezervări între un sejur în Tenerife și o vacanță pe litoralul românesc, la Olimp, unde nu avem nici plaje foarte curate, și nici de o infrastructură spectaculoasă care să le permită oamenilor drumul spre mare mai facil.

ADVERTISEMENT

Această simplă căutare poate fi accesată de oricine, iar comparația dintre hotelurile de la noi cu hotelurile din Insulele Tenerife, Spania, este la îndemâna oricui. Am selectat două locații de lux, una din Olimp, iar alta din Tenerife.

Așadar, un sejur de 7 zile petrecut în Olimp la un hotel de 5 stele costă 1698 de euro, iar cazarea la un hotel de 5 stele din Tenerife costă 1341 de euro. Ambele hoteluri au micul dejun inclus, singura excepție o face hotelul din România, care oferă în prețul de cazare și prânzul.

ADVERTISEMENT

În descrierea hotelului din Olimp este menționat că, de fapt, este vorba de mai multe apartamente într-un bloc numit hotel din stațiunea Olimp. Un cu excepția mobilierului de lux, oamenii pot avea o plajă proprie și o piscină de sezon. Nu este menționată o zonă SPA și nici alte facilități de care se pot bucura o familie sau chiar și tineri dornici de vacanță.

” Situată la malul mării în stațiunea ” – ” pune la dispoziție o zonă de plajă privată și o piscină sezonieră în aer liber. Unitatea de cazare este prevăzută cu aer condiționat, acces gratuit la internet WiFi și balcon.

ADVERTISEMENT

Toate unitățile de cazare sunt decorate modern și au pardoseală din gresie. Unele apartamente au un aspect vibrant, cu mobilier albastru și galben strălucitor. Fiecare apartament include bucătărie complet utilată, cu un cuptor cu microunde și zonă de luat masa. Printre alte facilități se numără TV cu ecran plat cu canale prin cablu și baie privată, dotată cu duș și uscător de păr.

Acest aparthotel servește mic dejun tip bufet în fiecare dimineață. Oaspeții au posibilitatea de a savura băuturi la barul de la piscină.”, se arată scris în dreptul hotelului din Olimp, pe site-ul de rezervări online.

În Olimp, un sejur de 7 zile costă cât o vacanță în Tenerife
În Olimp, un sejur de 7 zile costă cât o vacanță în Tenerife

Evident, în resortul din Tenerife, oamenii se pot bucura de mult mai multe facilități puse la dispoziție de hotel.

” Localizat în Adeje, în sudul Insulei Tenerife, hotelul ” – ” este înconjurat de grădini tropicale și este situat chiar în proximitatea mării. În interiorul resortului sunt localizate 3 piscine și un SPA extins atât în interior, cât și în exterior.

Aer condiționat, satelit TV și o priveliște magnifică de la balcon. La noi veți găsi 4 tipuri de restaurante, printre care japonez, spaniol, dar și european și american. Mai găsiți, de asemenea, și două baruri cu muzică live de care vă puteți bucura seara.”, sunt facilitățile puse la dispoziție pentru clienți de către hotelul din Tenerife.

În Tenerife, unde se află în Oceanul Atlantic, oamenii plătesc mai puțin pentru un sejur
În Tenerife, unde se află în Oceanul Atlantic, oamenii plătesc mai puțin pentru un sejur

Insula Tenerife face parte din arhipeleagul Insulelor Canare din Spania. Este adevărat că pentru a ajunge în Insulele Canare trebuie să călătoriți cu avionul, însă cu biletele luate din timp, costul de transport poate să fie foarte mic.

Chiar și cu bilete luate la zi, la o simplă verificare, costul unei călătorii pentru o singură persoană dus-întors poate fi de aproximativ 200 de euro. Chiar și așa, diferența de preț tot există!

Zborul către Tenerife a fost căutat pentru perioada selectată în sejurul din august
Zborul către Tenerife a fost căutat pentru perioada selectată în sejurul din august

Hotel Olimp 1698 – Hotel Tenerife 1341 = 357 de euro diferență de preț. Practic, cu atât este mai scump hotelul din Olmip, România, care nu se află în Oceanul Atlantic, iar stațiunea nu oferă la fel de multe atracții precum Santa Cruz de Tenerife.

Peisajul din Santa Cruz de Tenerife
Peisajul din Santa Cruz de Tenerife

versus

România are Marea Neagră, însă unde plajele nu sunt amenajate corespunzător
România are Marea Neagră, însă unde plajele nu sunt amenajate corespunzător

Vedetele, cu duiumul în Olimp

Deși stațiunea lor preferată este Mamaia sau Vama Veche, anul acesta, prin strânse colaborări cu hotelul menționat, mai multe vedete, printre care și Alexia Eram, fiica Andreei Esca, au postat pe rețelele de socializare imagini din locația din Olimp.

Divele momentului își îndeamnă prietenii să vină alături de ei, să se distreze pe bani mulți, în timp ce ele nu plătesc absolut nimic acolo. Printre cei care au ajuns în acest hotel se numără Adi Sînă, Anca Serea, Geanina Ilieș, însă lista continuă.

ADVERTISEMENT