MAI, ședință pe tema noii tulpini de coronavirus. Ministrul Lucian Bode anunță că nu se impun restricții

Adrian Baciu   
în HotNews
25/01/2021, 18:30
MAI, ședință pe tema noii tulpini de coronavirus. Ministrul Lucian Bode anunță că nu se impun restricții
MAI, ședință pe tema noii tulpini de coronavirus. Ministrul Lucian Bode anunță că nu se impun restricții. Sursa foto: hepta.ro

Ministrul de Interne Lucian Bode, care a participat luni la o ședință de urgență a MAI pe tema noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie, a spus că, momentan, nu se impun noi restricții în țara noastră.

Oficialul Guvernului Cîțu a anunţat că a fost luni la o întrunire a grupului tehnico-ştiinţific în care a fost discutată apariţia noii tulpini de SARS-CoV-2 în România.

Ministrul a adăugat că, în acest moment, nu sunt prefigurate noi restricţii, însă a îndemnat oamenii să respecte în continuare măsurile de protecţie împotriva Covid-19.

Ministrul Lucian Bode, după o ședință la MAI pe tema noi tulpini Covid: Nu se impun restricții

Cazurile cu persoane depistate cu noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie crește de la o zi la alta în România. Cu toate acestea, momentan, autoritățile nu au în plan nicio restricție.

Întrebat dacă Guvernul este preocupate de apariția noilor tulpini de coronavirus care se răspândesc în Europa și au în vedere, eventual, noi măsuri, Lucian Bode a spus că luni, la sediul MAI a avut loc o şedinţă a grupului tehnico-ştiinţific cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, epidemiologi, experţi în zona de sănătate publică pe această temă.

”În urma discuțiilor avute, prioritatea noastră principală este de a analiza îndeaproape posibile efecte ale noii tulpini, de adaptare a măsurilor adoptate pentru combaterea acesteia şi implicit de a informa celelalte organe abilitate pentru a lua măsuri la timp, pentru a nu risca răspândirea unei astfel de infectări în rândul populaţiei.

La acest moment, nu sunt prefigurate noi restricţii. Fac această precizare pentru că s-a vehiculat mult în spaţiul public problematica impunerii unor noi restricţii pe teritoriul României”, a declarat Lucian Bode la Digi24.

Câte persoane s-au vaccinat anti-Covid în România

În contextul derulării campaniei de vaccinare anti-Covid, ministrul Bode a dezvăluit câte persoane s-au imunizat în țara noastră de la startul campaniei, în 27 decembrie 2020.

”Apropo de vaccinare, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 este de 446.285. În contextul noilor măsuri de reluare a unor activităţi şi a începerii şcolilor, prioritatea principală atât a noastră ca instituţie şi a cetăţenilor este prudenţa”, a mai declarat oficialul Executivului pentru postul de știri citat.

Închide ×