Pariuri sportive

Mai sînt 72 de ore pînă la start. DEZASTRU în Brazilia!

Joi, 12 iunie, începe cel mai important eveniment fotbalistic al planetei, Cupa Mondială. Toată lumea este în aşteptarea turneului final, fiecare ştire despre vedetele prezente în Brazilia este...
10.06.2014 | 14:02
Mai sint 72 de ore pina la start DEZASTRU in Brazilia
ADVERTISEMENT

Joi, 12 iunie, începe cel mai important eveniment fotbalistic al planetei, Cupa Mondială. Toată lumea este în aşteptarea turneului final, fiecare ştire despre vedetele prezente în Brazilia este citită pe nerăsuflate, însă există destule persoane care nu ar vrea să înceapă turneul final: organizatorii!

Deşi se aşteaptă la un profit financiar imens, FIFA nu este deloc mulţumită de cum a gestionat Brazilia situaţia, iar toate problemele apărute pe parcurs au întărit ideea că acest Mondial ar putea fi un mare eşec. Din păcate pentru spectatorii care vor să se ducă să vadă Cupa Mondială pe viu, există foarte multe minusuri.

ADVERTISEMENT

S-au promis 95 la sută bani privaţi, sînt 90 la sută bani publici!

Toată lumea se întreabă de unde au început toate protestele, avînd în vedere că brazilienii sînt recunoscuţi pentru dragostea lor pentru fotbal. Principalul motiv pentru care oamenii sînt revoltaţi este faptul că preşedinta ţării, Dilma Rousseff, i-a minţit de la început. Cînd a depus dosarul pentru candidatura Braziliei, aceasta a spus că 95% din banii alocaţi sînt privaţi, iar cetăţenii nu vor fi afectaţi. Timpul însă a contrazis-o, iar ultimele cifre arată că 90% din cheltuielile acestui turneu final au fost făcute din bani publici!

Aşadar, toate domeniile sociale, dar mai ales învăţămîntul şi sănătatea au avut de suferit. Drept urmare, în loc să se bucure de şcoli curate, spitale modernizate sau aparatură de ultimă oră, brazilienii s-au trezit cu un Mondial pe care nu şi-l doresc dintr-un singur motiv: nu şi-l permit şi suferă din cauza lui!

ADVERTISEMENT

Deschiderea Brazilia-Croaţia, pe un stadion neterminat

Mai sînt doar trei zile pînă la începerea turneului final, dar stadioanele nu sînt finisate. Potrivit informaţiilor oficiale furnizate de Federaţia braziliană de fotbal, costul organizării Mondialului din această vară se ridica în 2010 la 10,86 miliarde de dolari, o sumă considerată suficientă de Guvernul brazilian pentru a respecta blazonul competiţiei şi pentru a oferi o experienţă unică suporterilor care vizitează „ţara cafelei“.

Stadionul din Sao Paulo, care va găzdui pe 12 iunie meciul de deschidere al Cupei Mondiale, Brazilia – Croaţia, nu va fi complet terminat pînă la momentul meciului. Tribunele provizorii, cu o capacitate de peste 15.000 de locuri, adăugate special pentru turneul final al Cupei Mondiale, nu vor fi gata pînă joi. Lucrările la arena din Sao Paulo au fost întrerupte în luna martie pentru 11 zile, după ce un muncitor a decedat, însă această scuză nu este suficientă pentru faptul că stadionul este în stadiul actual.

ADVERTISEMENT

Sao Paolo

“Nu vrem Mondialul în Brazilia. Vrem un acoperiş deasupra capului!”

Nu a fost nici o zi în ultima perioadă în care să nu se protesteze din cauza organizării Mondialului. Manifestanţii au ieşit pe străzi în 7 oraşe din ţară şi şi-au exprimat nemulţumirile faţă de organizarea Campionatului Mondial. Sînt oraşe care vor organiza meciuri la turneul final şi care au mari probleme: Rio de Janeiro, Salvador, Brasilia, Sao Paulo şi Belo Horizonte.

Cea mai gravă situaţie a fost în Salvador. Oraşul a fost timp de trei zile scena protestelor şi a haosului, mai ales că transportul public a fost blocat din cauza grevei şoferilor care cer măriri de salarii. Nici un autobuz nu a circulat pe străzile din Salvador, paralizînd transportul în comun, mai ales că în oraş există 2,8 milioane care sînt dependenţi de transportul public.

ADVERTISEMENT

Mai mult, sute de oameni au iesit şi luni pe străzile din Sao Paulo, pentru a-şi striga nemultumirile. Aşadar, debutul ediţiei din acest an a competitiei sportive este privit cu emoţii de către organizatori, de vreme ce protestatarii, majoritatea angajaţi ai sistemului de transport subteran, nu se lasă convinşi să nu mai iasă în stradă.

dtl_6_6_2014_14_47_44

Oamenii au fost vehemenţi şi au ameninţat că nu vor lăsa Mondialul să se desfăşoare: “Nu vrem Campionatul Mondial în Brazilia. Vrem un acoperiş deasupra capului!” au scandat protestatarii, cerînd guvernului o casă pentru cei care au rămas fără adăpost. Pe un alt banner afişat de brazilieni la desele proteste era mesajul: “Puteţi să trimiteţi  trupe, dar dacă nu îi respectaţi pe oameni, nu va avea loc Campionatul Mondial”.

BnbHEu9IEAACqUe

Un miliard de dolari pentru securitate

Brazilia va mobiliza 157.000 de forţe de ordine pentru a asigura ordinea în timpul Cupei Mondiale. Presa din “ţara cafelei”  scrie că guvernul brazilian a alocat aproape 1 miliard de dolari pentru securitate la acest turneu final.

Cele 157.000 de ordine sînt de la nivelul agenţilor de pază pînă la forţele armate braziliene. FIFA a angajat 20.000 de agenţi de securitate, care vor asigura ordinea în incinta stadioanelor. Într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Guvernului brazilian au declarat că ţara e pregătită să organizeze Cupa Mondială.

timthumb

11 aeroporturi la pămînt! În Porto Alegre îl termină în 2016!

Aeroporturile sînt şi ele în mare întîrziere.  11 oraşe nu vor avea terminate “porţile de acces” pînă la startul competiţiei, lucru care îi îngrijorează pe organizatori.

article-2599542-1CEA656700000578-576_634x399

Cea mai neagră situaţie este la Manaus, unde terminalul este plin de muncitori şi schele, în timp ce în jurul aeroportului sînt zeci de tractoare şi campioane.De asemenea, la Porto Alegre, presa braziliană anunţă că terminalul va fi finalizat de-abia în 2016!

Turneu bîntuit de “febra Dengue”

Presa din Brazilia a băgat frica în turişti, dar şi în jucători, cînd a anunţat că peste 32.000 de brazilieni sînt bolnavi. Este vorba despre “febra Dengue”, o boală destul de gravă, pentru care nu există vaccin. Epidemia este în Campinas, oraşul unde are cantonamentul naţionala Portugaliei, aşa că starul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, este în mare pericol.

Febra Dengue se manifestă prin dureri de cap, erupţii cutanate asemănătoare celor care apar în cazul rujeolei, dureri osoase, musculare şi articulare. Sînt şi două forme severe, cu risc vital, ale bolii: febra Dengue hemoragică şi sindromul de şoc Dengue. Nu există nici un vaccin în prezent, ci doar un tratament bazat pe multe lichide.

Hoteluri insalubre. “Bonus”: fără prezervative!

Hotelurile în care urmează să stea naţionalele Angliei şi Italiei la Campionatul Mondial au fost verificate de inspectorii sanitari. Rezultatul a fost unul şocant. Inspectorii au confiscat tone de mîncare expirată, printre care carne de peşte, carne de porc şi alte alimente cărora le-a expirat termenul de valabilitate. Reprezentanţii hotelurilor au fost avertizaţi să nu le furnizeze oaspeţilor prezervative, pentru că asta e legea în Brazilia. Cupa Mondială începe peste două săptămîni şi cu aceste ştiri, staff-urile naţionalelor vor fi mult mai precaute în ceea ce priveşte mîncarea.

VIDEO

http://youtu.be/4OLZoErlWU8

Tarantule pe tavan

De asemenea, un jucător din lotul Australiei, Ben Halloran, a postat pe un cont de socializare ce a găsit în camera sa de hotel. Fotbalistul avea pe tavan o tarantulă, unul dintre cei mai veninoşi păianjeni. Deşi s-a amuzat, concluzia fotbalistului a fost clară. Mesajul de lîngă poză spune totul: “Nu mai dorm în seara asta!”

620734-tarantula

 

Echipele se tem. Italia şi-a adus submarin!

Italia e păzită în Brazilia mai ceva ca un obiectiv de stat. Ajunsă între primele la turneul final, squadra azzurra s-a închis într-un veritabil buncăr la Portobello Safari Resort în Mangaritiba, pe coasta de sud din Rio. Chiar şi un submarin s-a deplasat lîngă cantonament, pentru a nu exista nici un moment de nelinişte pentru jucătorii italieni.

Oficialii europeni se tem de protestele din Brazilia, aşa că au cheltuit nu mai puţin de 4,5 milioane de euro cu toată logistica de la acest Mondial.

submarin

100 de oameni vor supraveghea cantonamentul squadrei azzurra de la Mangaritiba, între care 40 de soldaţi, 30 de poliţişti, 20 de pompieri

 

Controverse între Ronaldo şi preşedinta ţării

Unul dintre cei mai mari critici ai acestui turneul final este Ronaldo, probabil cel mai bun atacant brazilian. Fostul campion mondial din 1994 şi 2002 susţine că poporul va fi marele perdant, iar FIFA va ieşi traumatizată.

Într-un interviu apărut în Folha de Sao Paulo, el şi-a exprimat susţinerea totală pentru manifestaţiile de protest: “După toate cîte s-au întîmplat mi se par absolut legitime. Populaţia are numai de pierdut”. Însă a cerut ca “vandalii infiltraţi printre demonstranţi să fie goniţi cu bîta!”.

 

Jucătorii lui Scolari sînt şi ei de partea celor care în ultimele săptămîni au protestat în stradă. “Îi înţeleg pe demonstranţi. Brazilia are nevoie de mai multă securitate şi de un sistem sanitar mai bun”, a declarat mijlocaşul Luiz Gustavo cotidianului Folha de Sao Paulo.

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a răspuns criticilor lui Ronaldo legate de pregătirile pentru Campionatul Mondial. “Sînt mîndră de realizările noastre. Nu avem de ce să ne simţim ruşinaţi, chiar am făcut o treabă bună. Sînt sigură că va fi cea mai tare Cupă Mondială, chiar dacă lumea nu crede asta. Totul va fi gata la timp.” a spus Dilma.

BnRwNq_CcAEILhe

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

ADVERTISEMENT