Fotbal international

Mai vine Dan Petrescu la CFR Cluj? Ce se întâmplă la Guizhou Hengfeng

28.02.2019 | 13:03
Mai vine Dan Petrescu la CFR Cluj Ce se intampla la Guizhou Hengfeng
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este așteptat de oficialii lui CFR Cluj pe banca tehnică a campioanei României,  așa cum FANATIK a dezvăluit pe 19 februarie 2019, dar lucrurile merg din ce în ce mai bine pentru antrenorul român în vârstă de 51 de ani care se află în acest moment într-un stagiu de pregătire susținut cu Guizhou Hengfeng , în orașul Guangzhou.

Mai vine Dan Petrescu la CFR Cluj? Ce se întâmplă la Guizhou Hengfeng

Lui Dan Petrescu îi merge foarte bine la gruparea din China, chiar dacă a retrogradat la finalul anului 2018 în eșalonul secund. După o scurtă vacanță care a avut loc în iarnă, “Bursucul” a început pregătirea pentru noul sezon. Astfel, antrenorul român a ales să își ducă jucătorii în cantonament în Guangzhou, iar situația de la echipă este una foarte bună.

ADVERTISEMENT

Echipa pregătită de Dan Petrescu a jucat patru meciuri amicale, iar asiaticii de la Guizhou Hengfeng au pierdut o singură dată. Elevii antrenorului român s-au impus în partida jucată împotriva celor de la Guangzhou R&F, scor 3-1, au câștigat cu Shanghai SIPG, scor 2-0, au remizat cu Wuhan Zall, scor 0-0 și au pierdut în fața celor de la Daegu FC, scor 0-1. Astfel, situația de la Guizhou este una bună, iar revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj este pusă sub semnul întrebării.

Dan Petrescu la un antrenament susținut de Guizhou Hengfeng în stagiul de pregătire din Guangzhou

Ce schimbări s-au produs la Guizhou Hengfeng în 2019

După ce a retrogradat în Liga a 2-a din China, oficialii de la Guizhou Hengfeng au decis să renunțe la mai mulți jucători importanți din lotul pe care Dan Petrescu i-a avut la dispoziție în sezonul încheiat la finalul anului 2018. Kevin Boli a revenit la CFR Cluj sub formă de împrumut, spaniolul Mario Suarez a semnat cu Rayo Vallecano și Bubacarr Trawally a ajuns sub comanda lui Marius Șumudică la Al Shabab.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, echipa pregătită de Dan Petrescu l-a transferat pe brazilianul Serio Mota, cel care a jucat ultima dată pentru Zhejiang Yiteng, formație pentru care a înscris 16 goluri în 28 de meciuri, pe Anton Maglica, un fotbalist originar din Croația  care a fost ultima dată la Apollon Limassol, dar și pe Xuanchen Liu, Shouting Wang și Chen Xue.

  • 5,18 milioane de euro este cota echipei Guizhou Hengfeng, conform transfermarkt.com
Tags: