Fotbal intern

“Mai vrem un fundaş stînga. Thicot ne poate ajuta, e foarte stăpîn pe el”

Formaţia din Ştefan cel Mare aşteaptă partida cu Viitorul Constanţa, din etapa a treia, care se va disputa luni, de la ora 19:30, pe stadionul “Concordia” din Chiajna....
03.08.2013 | 15:39
Mai vrem un fundas stinga Thicot ne poate ajuta e foarte stapin pe el

Formaţia din Ştefan cel Mare aşteaptă partida cu Viitorul Constanţa, din etapa a treia, care se va disputa luni, de la ora 19:30, pe stadionul “Concordia” din Chiajna.

Înainte de asta, cîinii au trecut cu succes de FC Vaslui, scor 2-0, Rotariu şi Matei fiind cei care au marcat. Demisia lui Ilie Stan de la Vaslui a venit după partida celor două, însă oficialii au declarat că nu se simt vinovaţi deloc, ba din contră: “Noi am contribuit la victoria noastră, nu la demisia cuiva. Îmi pare rău de Ilie. Meseria de antrenor este cea mai grea din lume, iar asta pentru că nu depinde numai de munca ta. Trebuie să aştepţi, să te asiguri că jucătorii se prezintă bine şi că arbitrul nu greşeşte. E o meserie frumoasă, dar, totuşi, puţin ingrată.

Urmează partida cu Viitorul. Gheorghe Mulţescu, tehnicianul cîinilor, a declarat, astăzi, că are încredere în jucătorii lui, dar că jocul echipei din “Ştefan cel Mare” trebuie să crească în precizie, mai ales după victoria cu FC Vaslui: “Avem un moral bun după meciul cu Vaslui, însă ştim că ne aşteaptă un meci greu cu Viitorul Constanţa, o echipă incomodă care, totuşi, nu are ce pierde. Să sperăm că jocul nostru va creşte în precizie, iar ocaziile să fie din ce în ce mai dese”, a spus acesta.

“Niciodată nu o să fiu mulţumit de lot. Uitaţi-vă la Barcelona, la ce lot are, şi tot mai vor jucători. Mai este un post neacoperit numeric la Dinamo, şi anume cel de fundaş lateral. Avem doi fundaşi laterali pentru două posturi, şi ca alternativă Rus, care joacă şi la mijloc. Avem nevoie, deci, de un fundaş stînga, de un picior stîng. Este nevoie, deoarece de-abia a început campionatul şi sigur o să apară situaţii, accidentări şi aşa mai departe. Avem două-trei alternative, dar acum să vedem. Conducerea se ocupă, iar aşa nu vor mai exista interpretări”, a mai spus Mulţescu.

Dinamo a oficializat transferal lui Steven Thicot

Steven Thicot (26 de ani) este noul fundaş central al echipei. Francezul a mai jucat la Nantes, Sedan şi Hibernian. “Spre deosebire de Elton, care nu a venit pregătit 100%, Thicot a venit mult mai bine pregătit. Nu am reuşit să-mi dau seama, încă, dacă poate rezista un meci întreg sau mai puţin, dar e clar că se prezintă mult mai bine. E un jucător care trebuie să ne ajute, pentru că avem probleme la stoperi. Este un fotbalist cu experienţă, foarte stăpîn pe el, dovadă că, timp de doi ani, nu a primit niciun cartonaş roşu. Este riguros şi ne poate ajuta, mai ales că poate juca şi stoper, şi mijlocaş defensiv”, a spus Muţescu despre francez.