Life

Maia Morgenstern are Covid-19. Actrița, critici pentru autorități. Reacția lui Sorin Cîmpeanu

Maia Morgenstern a fost diagnosticată cu Covid-19. Actrița a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.
08.11.2021 | 17:06
Maia Morgenstern are Covid19 Actrita critici pentru autoritati Reactia lui Sorin Cimpeanu
ADVERTISEMENT
08-11-2021
20:11

Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu pentru Maia Morgenstern, legat de testele în școli

După postarea Maiei Morgenstern, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a transmis actriței un mesaj privind testele în școli. Aceasta crede „din tot sufletul că a te testa, a fi testat, a se face testarea în masă, în mod constant ar putea să ajute. Sau cel puțin, nu face rău. Nu cunosc efecte adverse”, a scris actrița pe pagina de Facebook. 

Sorin Cîmpeanu i-a dat dreptate Maiei Morgenstern și a explicat motivul pentru care nu s-au achiziționat teste Covid în școli până în acest moment. Ministrul a mai spus că nici el nu știe cum să răspundă la această întrebare. În plus, ministrul ar fi cerut teste Covid încă din luna martie. 

„Are dreptare 100% dna Maia Morgenstern. Nici eu nu ştiu să răspund la această întrebare, de ce nu am făcut această achiziție până acum, chiar dacă am cerut-o din luna martie. S-a spus că nu sunt omologate. S-au spus o grămadă de lucruri, s-a tergiversat.

Dar, în momentul în care am reuşit să convingem şi am avut Hotărâre de Guvern s-a demarat procedura de achiziție, pe baza unor cerințe de performanță minime elaborate de Agenţia Medicamentului şi a unor cerințe de reglementare. Iar, astăzi, deşi ONAC m-a asigurat că abia mâine vom avea toate contractele subsecvente încheiate pentru toate celei trei loturi.

Trebuie o perioada de 5 zile pentru depunerea certificatelor de garanție, pentru că altfel achiziția nu este legală.

Termenul de livrare pentru lotul 1 este între 1 şi 5 zile după care este nevoie de 24 de ore pentru distribuție în ţară. Practic, săptămâna viitoare în a doua parte testele vor ajunge în şcoli”, a transmis Sorin Cîmpeanu la News Hour with CNN, la Antena 3

Maia Morgenstern a fost confirmată pozitiv cu Covid-19. Actrița i-a anunțat pe urmăritori prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook și le-a povestit cum a descoperit că este infectată cu SARS – CoV – 2.

Îndrăgita actriță s-a testat astăzi pentru că urma să susțină un spectacol de teatru. Totul a fost anulat din cauza stării sale de sănătate.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern a criticat autoritățile pentru faptul că nu-i testează mai des pe elevi, acum că s-au întors la școală.

Maia Morgenstern are Covid-19

Maia Morgenstern a fost confirmată pozitiv cu Covid-19. Artista a povestit, pe pagina de Facebook, cum a descoperit că este infectată cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Actrița a declarat că încearcă să aibă mereu grijă de ea și a făcut tot posibilul să se protejeze de infectarea cu virusul SARS – CoV – 2. Maia Morgenstern  a fost nevoită să facă de fiecare dată teste înaintea unui spectacol.

De data aceasta, testul a ieșit pozitiv. În urmă cu o zi, testul îndrăgitei actrițe a ieșit negativ.

ADVERTISEMENT

„Am grijă de mine. În toate felurile: de trupul meu, de mintea mea, de sufletul meu. Am grijă permanentă. În toată această perioadă am respectat toate regulile impuse, am urmat sfaturile specialiștilor de a mă proteja de boală, prin toate mijloacele cunoscute. 

Fără fanfaronadă, fără propagandă, fără surle și trâmbițe, fără a jigni sau agresa pe nimeni. Nu vreau să vă fiu o povară. Tot în această perioadă am făcut zeci și zeci de teste. Mai ales în ultimele 2…3 luni.

ADVERTISEMENT

Prin natura profesiei mele, călătoresc mult, sunt expusă multor riscuri. Și, da, vreau să muncesc, să-mi câștig existența: nu vreau să fiu o povară.

O dată la două zile sau în fiecare zi, dacă am spectacol sau filmare, făceam (și voi face!) test rapid. Certificat, necertificat, documente de orice culoare…eu fac, făceam și voi face test. Desigur, mulți râdeau de mine….și vor mai râde.

Nu-i nimic, nu vreau să le fiu o povară. Și a fost așa: M-am testat alaltăieri, negativ. M-am testat ieri, negativ. M-am testat și astăzi (pentru că urma să am spectacol): POZITIV”, a declarat Maia Morgenstern pe pagina sa oficială.

Actrița a anulat toate spectacolele

Maia Morgenstern a fost nevoită să anuleze toate spectacolele din următoarea perioadă și s-a prezentat imediat la medic. Vedeta a încercat să fie precaută și să nu infecteze și alte persoane.

Actrița le-a mulțumit cadrelor medicale pentru ajutorul acordat și a anunțat că urmează tratamentul prescris.

„Evident, am anulat totul. Evident, m-am prezentat la medic din primul moment. Nu vreau să devin o povară: cred că am evitat o tragedie. Aș fi putut infecta la rândul meu alți și alți colegi, parteneri de scenă, de muncă.

Evident, am urmat cu sfințenie tratamentul prescris. E modul meu de a încerca să scutesc oamenii din jurul meu de povara și spectacolul cumplit al unei forme grave de boală (…), și-a continuat actrița mesajul.

Maia Morgenstern a mai spus că testarea în masă ar fi de mare ajutor, mai ales că elevii au început școala astăzi.

„Acum, însă, nu înțeleg, nu pot înțelege ceva. Cum, cum să începi școala iar testele…peste o săptămână, așa…În fine. Nu mă întreabă nimeni pe mine.

Dar cred din tot sufletul că a te testa, a fi testat, a se face testarea în masă, în mod constant ar putea să ajute. Sau cel puțin, nu face rău. Nu cunosc efecte adverse…Cred”, a încheiat Maia Morgenstern.

ADVERTISEMENT