Life

Maia Morgenstern, cuvinte emoționante în memoria lui Ion Caramitru: “Vă voi rămâne veșnic recunoscătoare”

Cu o zi înainte de înmormântarea actorului Ion Caramitru, Maia Morgenstern i-a mulțumit public pentru generozitatea și suportul moral pe care acesta l-a oferit Teatrul Evreiesc de Stat în vreme de pandemie.
09.09.2021 | 16:34
Maia Morgenstern cuvinte emotionante in memoria lui Ion Caramitru Va voi ramane vesnic recunoscatoare
ADVERTISEMENT

Actrița Maia Morgestern s-a alăturat personalităților care deplâng dispariția actorului Ion Caramitru.

Cu o zi înainte de înmormântare, actrița a publicat un mesaj în memoria colegului de breaslă, prin care i-a mulțumit pentru sprijinul oferit Teatrului Evreiesc de Stat, în toată perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

Fanii actriței au fost impresionați de cuvintele simple, dar plină de încărcătură emoțională.

Maia Morgenstern, despre Ion Caramitru: “A fost un prieten loial”

Domnul Ion Caramitru a fost un adevărat susținător, un prieten loaial, de nădejde al TES. Ne-a oferit, în vremuri de restriște, o casă, un loc unde să ne putem desfășura activitatea. Cu încredere și generozitate, directorul TNB – Ion Caramitru – a pus la dispoziția TES o sală unde să putem susține spectacole. O dată pe săptămână. Pentru un an întreg. A contat enorm. Am supraviețuit unei perioade foarte grele, când însăși existența Teatrului nostru era periclitată. Vă mulțumesc, domnule Ion Caramitru. Vă voi rămâne veșnic recunoscătoare.

ADVERTISEMENT

Pun în talerul balanței gesturi, atitudini. Ce rămâne, ce se construiește, o mână întinsă la nevoie, un colac de salvare, o faptă bună. Un ajutor de nădejde venit exact atunci când ți-e mai greu. Cu generozitate și, mai ales, cu discreție. Suport moral și fizic, oferit ca un gest firesc, ca un act de normalitate.Vorbesc numai despre ceea ce știu”, a  adăugat aceasta.

Vedete care l-au omagiat pe Ion Caramitru

Imediat după aflarea trecerii în neființă a lui Ion Caramitru, Loredana Groza a postat pe contul ei de Facebook melodia “Bună seara, iubite”, în colaborare cu regretatul actor.

ADVERTISEMENT

Melodia „Bună seara, iubite” a fost una dintre cele mai de succes piese ale Loredanei Groza.  Tatăl acesteia a dezvăluit, în urmă cu mai mulți ani, că fiica lui și actorul nu s-au întâlnit în studioul de înregistrări.

Alexandru Arșinel a reacționat și el după moartea lui Ion Caramitru .

“S-a zbătut de ani de zile. Știam că avem un Dumnezeu acolo Sus care se numește Tino Caramitru. Suntem orfani!”, a declarat Arșinel după ce a aflat vestea tragică”, a spus acesta la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Ștefan Bănică a ținut și el să îi aducă un omagiu lui Ion Caramitru. El a numit ziua în care a murit actorul  o „duminică neagră”.

„O duminică neagră! Azi ne-au părăsit două personalități uriașe ale sportului și teatrului românesc! Ivan Patzaichin și Ion Caramitru! E prea mult…! I-am cunoscut, i-am admirat, am învățat de la ei. Dumnezeu sa-i odihnească!,” a scris acesta pe Instagram.

Ion Caramitru va fi înmormântat la Cimitirul Belu

Actor de teatru și film, politician și regizor, Ion Caramitru a decedat duminică, 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Ion Caramitru  era internat de mai multe săptămâni la Spitalul Elias. Înmormântarea  actorului va avea loc la Cimitirul Belu, pe Aleea Celebrităților.

 

ADVERTISEMENT