Life

Maia Morgenstern, întâmplare neplăcută în metrou. De ce au certat-o călătorii

Maria Morgenstern a povestit o întâmplare neplăcută care a avut loc în metrou.
20.05.2021 | 12:53
Maia Morgenstern intamplare neplacuta in metrou De ce au certato calatorii
ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern a relatat o întâmplare neplăcută care a avut loc în timp ce se afla în metrou. Actrița a fost taxată de ceilalți călători, dar nu s-a supărat. În schimb, a preferat să meargă acasă pe jos.

Îndrăgita actriță le-a povestit urmăritorilor de pe Facebook că încearcă să se lase de fumat. Din această cauză, nu poate scăpa de tuse, care vine în cele mai nepotrivite momente.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern, întâmplare neplăcută în metrou

Maia Morgenstern a dezvăluit că încearcă să renunțe la viciul pe care îl are de mulți ani și face mici eforturi în acest sens. Din nefericire, nu poate scăpa ce tusea specifică fumătorilor.

Actrița a început să tușească chiar în timp ce se afla în metroul din București, un moment total nepotrivit.

ADVERTISEMENT

Călătorii din metrou au certat-o pe actriță pentru tuse, motiv pentru care a decis să-și continue drumul pe jos, fără să le ofere oamenilor alte explicații.

„Încerc să mă las de fumat. Mă rog, Încerc. Fac și eu acolo niște efortulețe, cât de cât. Și nici nu-i așa de greu. Am și rezultate, oho: până acum m-am lăsat de nu știu câte ori. Da. Da’ acuma, gata! Mă las.

ADVERTISEMENT

E complicat și sâcâitor. Și penibil uneori, chiar neplăcut: disconfort, nervozitate, transpirații reci, neputință, renunțare, sentimente de vinovăție, insomnie, tremurături… Și tuse.

Tusea aia neplăcută, nesfârșită, dizgrațioasă. Tusea în vremurile acestea e ca un stigmat. Este un stigmat, o pecete, o condamnare: oamenii se uită urât la tine, se îndepărtează, se feresc de tine. Și e firesc (…). Și vreau să mă las de fumat. Și vreau să evit derapajele. Și aglomerațiile. Evit aglomerațiile.

ADVERTISEMENT

Astăzi am plecat devreme de acasă. Am lăsat să treacă vreo două, că erau cam aglomerate. Metrouri. Despre Metrou vorbesc, eu circul preponderent cu Metroul. Cu mijloace de transport în comun, basicali(sic), că am timp să citesc, să scriu, să privesc.

În fine, am apucat să mă urc într-un al treilea tren sosit, Metrou. Și, fatalitate, m-a apucat tusea, costurile colaterale ale voinței mele de a mă lăsa. Efectele nedorite ale anilor tabacici, rezistență nedorită a organismului meu obișnuit cu țigările.

Tușeam, o tuse nesfârșită, penibilă, de nestăpânit. Geaba mască, geaba distanțare, geaba încercam să mă izolez în zona burdufului. Oamenii au reacționat: m-au certat. Ce cauți printre oameni dacă tușești? Stai în casă, nu mai ieși…etc. Nu m-am supărat. Nu m-am apucat să explic. Nu mă (mai) justific. Am coborât și mi-am continuat drumul pe jos. E vreme frumoasă”, a scris Maia Morgenstern pe pagina de Facebook.

Maia Morgenstern, amenințată cu moartea

În urmă cu aproximativ două luni, Maia Morgernstern a fost amenințată cu moartea, prin intermediul unui e-mail către Teatrul Evreiesc.

Actrița a postat pe Facebook un mesaj prin care și-a exprimat dezamăgirea din cauza unei întâlniri la care a luat parte. Ședința a fost cu directori de teatre şi autorităţi, iar o remarcă antisemită a deranjat-o foarte mult pe artistă.

Cel care a făcut remarca respectivă a asigurat-o pe vedetă că totul a fost o glumă, însă Maia Morgenstern nu a trecut fapta cu vederea și a împărtășit experiența ei.

La scurt timp, actrița a fost amenințată cu moartea printr-un mesaj acuzator, adresat tuturor mebrilor Teatrului Evreiesc.

ADVERTISEMENT