News

Maia Morgenstern, neplătită de 3 luni! Actrița s-a plâns că nu a mai luat salariul de la Teatrul Evreiesc de Stat

25.03.2019 | 08:52
Maia Morgenstern, neplătită de 3 luni!
ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern, actriță de teatru și film, dar și manager la Teatrul Evreiesc de Stat, a postat un mesaj pe o rețea de socializare din care reiese că ea și colegii săi nu au mai fost plătiți de 3 luni. Alături i-au fost mulți admiratori din mediul virtual, care, în mare parte, i-au spus că „dacă lumea nu se revoltă pentru un drept al ei, banii vor pleca la catedră și la panseluțe„ și că „nefacerea de scandal perpetuează abuzul”.

Maia Morgenstern a postat un mesaj din care reiese că ea și colegii ei au fost neplătiți 3 luni

„Avem probleme, mă?? Avem convulsii de indignare! Ne sufocăm de atâta controversă! Avem insomnii de vigilență în fața nedreptății! Atacuri de panică față în față cu inechitatea! Puseuri de revoltă împotriva ticăloșiei! Greață ne ia de la ipocrizie! Nu mai răbdăm atâta… în fine. Și în vremea asta niște oameni nu își iau banii / drepturile bănești ce li se cuvin. De trei luni. Nu văd banii pentru care au contracte, banii pentru care au muncit.

ADVERTISEMENT

Trei luni. SIGUR, cu toții înțelegem că e o situație. Că se va rezolva în cel mai scurt timp, că lucrurile nu vor rămâne așa, că nu e vina noastră… Că să avem puțintică răbdare… Că nu-i bine să facem scandal acum… Că o să zică… Și în timpul ăsta, alături de noi, niște alți noi – debutanți, figuranți, cabiniere, plasatoare, îngrijitori, pompieri, într-un cuvânt colaboratorii….- încearcă să se cârpească.

Maia Morgenstern, neplătită de 3 luni! Actrița s-a plâns că nu a mai luat salariul de la Teatrul Evreiesc de Stat
Actrița s-a plâns că nu a mai luat salariul de la Teatrul Evreiesc de Stat

”Doi se ceartă, și-al treilea moare de foame”

Așa cum pot. De azi pe mâine. De-o pâine. Ba chiar suntem generoși și altruiști, deh, artiști… mai ,ajutăm” un pic. O mica sumă, OAMENI suntem! Ne pasă, nu-i așa?!? Salariul ăla al nostru (bun, rău, mare, foarte mare, prea mare – după unii -… potrivit, ok) merge înainte.

ADVERTISEMENT

Între timp mai facem o plimbare, o călătorie de plăcere, o excursie, o colaborare fructuoasă, un proiect măreț și curajos! Doi se ceartă, și-al treilea moare de foame. Și al patrulea… și-al cincilea… da’-s mici. Prea mici. Aproape că E MINUNAT. E SOLD OUT”, este mesajul celebrei actrițe.