News

Maia Sandu a condamnat atacurile cu rachetă ale Rusiei asupra orașelor ucrainene. „Sunt crime de război, ele nu au nicio justificare”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat în termeni fermi atacul cu rachete purtat sâmbătă de Rusia asupra orașelor ucrainene
15.01.2023 | 19:39
Maia Sandu a condamnat atacurile cu racheta ale Rusiei asupra oraselor ucrainene Sunt crime de razboi ele nu au nicio justificare
Maia Sandu a catalogat atacul Rusiei de sâmbătă drept crime de război. Sursa foto: Facebook/ Maia Sandu
ADVERTISEMENT

Președintele Maia Sandu a condamnat atacul cu rachete balistice purtat de Rusia sâmbătă, când a lovit mai multe orașe din Ucraina, inclusiv un bloc de locuințe din orașul Dnipro, susținând că acest tip de atacuri reprezintă crime de război.

Maia Sandu a condamnat atacurile cu rachetă ale Rusiei

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat duminică atacul cu rachete purtat de Rusia sâmbătă asupra Ucrainei, subliniind că lovirea infrastructurii orașelor și uciderea civililor reprezintă crime de război.

ADVERTISEMENT

Aceasta a menționat și faptul că una dintre rachetele lansate de Rusia a lovit un bloc de locuințe unde locuiau nu mai puțin de 1.700 de persoane.

„Ieri, Rusia a reluat atacurile cu rachete asupra Ucrainei. O rachetă a lovit un bloc de locuit cu 1700 de oameni din Dnipro, făcând zeci de victime și răniți, lăsând mulți oameni sub dărâmături. Atacurile au țintit infrastructura energetică din multe regiuni din țara vecină.

ADVERTISEMENT

În plină iarnă, ucrainenii trăiesc în frig, fără apă și curent, știind că o rachetă poate lovi oricând casa lor și le poate lua viața. Asta e realitatea războiului, impusă de agresor – chiar aici, în vecinătatea noastră. 

Condamnăm ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Atacurile asupra infrastructurii orașelor și uciderea civililor sunt crime de război, ele nu au nicio justificare”, se arată în mesajul transmis duminică de Maia Sandu.

ADVERTISEMENT

Președintele Republicii Moldova a amintit și că fragmente din rachetele lansate de Rusia au ajuns pe teritoriul Moldovei, mai multe astfel de fragmente fiind descoperite sâmbătă lângă localitatea Briceni.

Chișinăul a catalogat acțiunile Rusiei drept crime de război

Un mesaj de condamnare a venit și din partea Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, care a subliniat că atacurile purtate de Rusia încalcă orice normă a dreptului internațional.

ADVERTISEMENT

“Acţiunile brutale de astăzi, care au vizat zone civile, intens populate din oraşele Kiev, Harkov, Nikolaev, Liov, Odesa şi Viniţa, încalcă grav orice normă a dreptului internaţional umanitar şi, implicit, a Cartei Naţiunilor Unite.

Cetăţenii noştri resimt consecinţele dramatice ale acestui război, iar o dovadă în plus este descoperirea în zona sectorului de frontieră Larga din raionul Briceni a resturilor unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei”, arată un comunicat al diplomaţiei de la Chişinău.

Duminică, bilanțul atacului cu rachete asupra blocului de locuințe din Dnipro a ajuns la 9 morți și 60 de răniți, cu 12 copii printre persoanele rănite.

Pe de altă parte, președintele rus Vladimir Putin a declarat duminică la un post de televiziune că „operațiunea militară specială” se desfășoară conform planului.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Ploi în majoritatea regiunilor țării. Cât de cald va fi azi
Ploi în majoritatea regiunilor țării. Cât de cald va fi azi
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume