News

Maia Sandu a dizolvat Parlamentul din Republica Moldova. Când vor avea loc alegerile anticipate

28.04.2021 | 20:36
Maia Sandu a dizolvat Parlamentul din Republica Moldova Cand vor avea loc alegerile anticipate
ADVERTISEMENT

Maia Sandu a anunţat miercuri că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului din Republica Moldova. 

Președintele Republicii Moldova a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie. ”Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate”, a transmis Maia Sandu pe pagina de Facebook. Tot astăzi, magistraţii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională starea de urgenţă, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat şi astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate.

ADVERTISEMENT

“Prin această decizie am deschis calea prin care cetăţenii să poată alege un Parlament nou. Puterea este acum în mâinile poporului, am încredere că cetăţenii noştri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat. Data alegerii noului Parlament se stabileşte pentru 11 iulie 2021”, a declarat Maia Sandu într-un briefing, conform știrile Pro TV.

Maia Sandu a dizolvat Parlamentul din Republica Moldova. ”Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate”

Maia Sandu, pro unirea Republicii Moldova cu România! Sandu
Sursa foto – hepta.ro

În cadrul briefingului, Maia Sandu a chemat cetățenii să valorifice această șansă de revenire la normalitate.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține parlamentul care pleacă. După alegeri, vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritate stabilă și vom îndrepta lucrurile în țară. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor.

(…) Cetățenii au câștigat dreptul de a-și decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curățarea sistemului, pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună.

ADVERTISEMENT

Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească, pentru a putea fura în continuare. Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înțelepciune!”, a transmis Maia Sandu, într-o anunț postat pe pagina de Facebook.

Maia Sandu: ”Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă”

Sursa foto – hepta.ro

”După alegeri vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritatea stabilă și vom îndrepta lucrurile în Moldova.

ADVERTISEMENT

Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor.
Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor”, a precizat  Președintele Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT