News

Maia Sandu s-a întâlnit cu Klaus Iohannis, la Bucureşti! Ce a spus premierul din Republica Moldova

02.07.2019 | 12:09
Maia Sandu sa intalnit cu Klaus Iohannis la Bucuresti Ce a spus premierul din Republica Moldova
ADVERTISEMENT

Maia Sandu, proaspăt instalată în funcția de premier al Republicii Moldova, a ajuns în cursul zilei de marți, 2 iulie 2019 la Palatul Cotroceni din București, pentru o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis. În cadrul conferinței de presă susținute de cei doi demnitari, șefa Executivului de peste Prut a afirmat că parteneriatul politic între Blocul ACUM şi socialiştii conduși de Igor Dodon a fost singura soluție pentru eliberarea statului de sub tutela fostului regim, catalogat drept corupt și antidemocratic.

Ce spune Maia Sandu despre întâlnirea cu Klaus Iohannis

La finalul discuțiilor ce au avut loc în această dimineață, de la ora 8:00, Maia Sandu i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis, pentru invitația de a vizita țara noastră. Totodată, premierul Republicii Moldova și-a exprimat convingerea că România le va acorda sprijin cetățenilor statului de peste Prut, în „parcursul european”, unul lung și extrem de dificil.

ADVERTISEMENT

Îi mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis pentru invitația pe care am acceptat-o cu plăcere. Este prima vizită oficială pe linie bilaterală după preluarea mandatului și reflectă convingător importanța și interesul pe care noul guvern le acordă relațiilor speciale și privilegiate cu România în cadrul parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Avem mare nevoie de sprijinul României, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, istorice și culturale. Din păcate, moștenirea regimului oligarhic din Republica Moldova e grea pentru cetățeni. Au distrus economia țării, au transformat instituțiile statului în afaceri personale. Avem încredere că România va rămâne alături în calitate de aliat de bază al cetățenilor din Republica Moldova în parcursul nostru european” ,a  declarat Maia Sandu.

Klaus Iohannis anunță că România va fi un susținător „constant și dedicat” al Republicii Moldova

La rândul său, președintele României, Klaus Iohannis a dat asigurări că țara noastră va continua să acorde Republicii Moldova sprijinul necesar pentru depășirea crizei politice pe care o traversează. Mai mult decât atât, șeful statului propune înființarea unui grup de experți care, împreună cu cei ai statului de peste Prut, să identifice domeniile unde este nevoie de asistență, demarând în cel mai scurt timp proiecte concrete.

ADVERTISEMENT

Doresc să îi asigur de tot sprijinul României și al meu personal pentru eforturile Guvernului de la Chișinău. Disponibilitatea de a acorda, pe baza solicitărilor, asistență dedicată consolidării instituțiilor în Republica Moldova. Administrația prezidențială a transmis propunerea de creare a unui grup de experți care, împreună cu experții din Republica Moldova, să identifice domeniile în care este nevoie de asistență și să fie demarate proiecte concrete. Partea noastră a constituit acest grup. Voi urmări personal derularea de către guverne a acestei inițiative”, a declarat Klaus Iohannis.