News

Maia Sandu, ținta mafiei ruse. Președintele din Republica Moldova apare într-un film trucat. Cum a încercat să o discrediteze

Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, apare într-un film trucat.
05.08.2021 | 12:21
Maia Sandu tinta mafiei ruse Presedintele din Republica Moldova apare intrun film trucat Cum a incercat sa o discrediteze
Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, apare într-un film trucat. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Aceasta este ținta mafiei ruse, care dorește să o discrediteze, iar în acest sens au apărut chiar și dovezi video, trucate, pentru a schimba părerea populației despre actualul președinte.

Maia Sandu, țina mafiei ruse, care încearcă să o discrediteze. Ce plan a avut

Planul era ca președintele din Republica Moldova să fie disprețuit de populație, iar pentru acest lucru a fost creat un film trucat, care a fost editat în așa fel încât să pară că Maia Sandu este alături de Ilan Șor, afacerist și politician pro rus.

ADVERTISEMENT

Astfel, filmul o arată pe Maia Sandu cum ar lua o sumă de bani de la el, iar acesta trebuia făcut public înainte de alegeri, pentru ca oamenii să creadă ce se arată acolo, mai ales pentru că mass media nu putea să mai prezinte poziția candidatei.

Videoclipul a fost făcut public de Jurnal TV, care a mai informat și că în spatele acestuia stă Veaceslav Platon şi  Ilan Şor.

ADVERTISEMENT

De altfel, primul este un adversat declarat al Maiei Sandu, care i-a declarat război acesteia și partidului său încă din cadrul campaniei.

„Aşa ceva se dă exact cu două zile înainte de alegeri, astfel încât să nu aibă posibilitatea organizaţiile care se ocupă cu deconspirarea acestor falsuri să facă expertiza tehnică”, a spus comentatorul politic Valeriu Paşa la JurnalTV.

ADVERTISEMENT

Veaceslav Platon, armată de trolli împotriva Maiei Sandu

Informațiile făcute publice de sursa citată anterior arată că controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar fi creat o adevărată rețea de trolli pe rețelele de socializare pentru discreditarea Maiei Sandu, înaintea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Aceasta a fost eliminată de oamenii legii, chiar înainte ca imaginile false să fie făcute publice. Mai mult, unele voci spun că dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, rezultatul alegerilor ar fi fost cu totul altul.

ADVERTISEMENT

Preşedintele comisiei securitate, apărare şi ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp, a spus că are dovezi referitoare la plata acestor trolli.

„Noi acum verificăm numele trollilor lui Platon care ar fi implicaţi în această operaţiune, sunt 8 nume, mulţi din ei sunt cu anul naşterii din 1996 până în 2004, adică în această fabrică de trolli sunt implicaţi şi minori.

Ştirea cu cei 30 de mii de sirieni a răsturnat, în ultima săptămână, rezultatul alegerilor din 2016.

A fost nevoie de un an de zile ca lumea să înţeleagă că a fost un fake”, a spus Lilian Carp.

ADVERTISEMENT