Editoriale

Maidanezii de la Federaţie

Într-o ţară guvernată de cîinii maidanezi, e aproape firesc ca fotbalul să fie condus ca în mahalaua infectă a unui tîrg bizantin. Iar personaj mai nimerit decît Mircea Sandu, pentru...
05.09.2013 | 15:29
Maidanezii de la Federatie
ADVERTISEMENT

Într-o ţară guvernată de cîinii maidanezi, e aproape firesc ca fotbalul să fie condus ca în mahalaua infectă a unui tîrg bizantin. Iar personaj mai nimerit decît Mircea Sandu, pentru această treabă, nici că putea să existe.

Iniţiativa de a da bilete la meci familiei îndoliate a băieţelului de patru ani sfîşiat de cîinii fără stăpîn, în apropierea Parcului Tei din Bucureşti, este cu adevărat oribilă. Probabil că Mircea Sandu a fost mînat de bune intenţii, dar asta nu scuză hidoşenia acţiunii sale.

ADVERTISEMENT

Imaginaţi-vă că tatăl, mama şi bunica nefericitului Ionuţ ar fi acceptat cadoul federal. Ar fi luat biletele şi ce ar fi făcut cu ele? S-ar fi aşezat cuminţei în tribunele Arenei Naţionale, vineri seară, la o zi după ce-şi îngropaseră copilul? Ar fi ţinut pumnii strînşi României, bucurîndu-se la atacurile noastre şi suferind la cele maghiare? Ar fi ţopăit pe străzi de fericire, după meci, în cazul unei victorii? Cum se poate imagina aşa ceva? La fotbal le e inima acestor oameni crunt loviţi de soartă?

Nici că se putea cadou mai nepotrivit! Ba da, Mircea Sandu ar mai fi putut face ceva: să doneze familiei îndoliate un cîine, eventual maidanez, pentru a avea cu cine să se joace fratele lui Ionuţ…

ADVERTISEMENT

Deşi pornită din bune-intenţii, gafa preşedintelui FRF este monumentală. Dar ea nu vine din senin, ci e rodul unei indolenţe cutremurătoare. Mircea Sandu are un palmares bogat din această perspectivă. Ne-a oferit o mostră chiar zilele trecute. Mulţi suporteri, după ce au cumpărat bilete la meciul România – Ungaria, au rămas nedumeriţi: pe cartonul colorat scria de toate, mai puţin ora de începere a partidei! Iar ca gogomănia să fie totală, suporterii erau sfătuiţi, în partea se jos a biletului, să vină la stadion „cu cel puţin 30 de minute” înainte de startul jocului!

O întrebare de bun-simţ trebuie să fi încolţit în mintea posesorilor de bilete: 30 de minute înainte de ce oră? Iar ca să se dumirească, au avut nevoie de un ziar sau de o căutare pe internet. Nu încape îndoială, domnul Google este mult mai de încredere decît conducerea FRF.

ADVERTISEMENT

E bine, totuşi, că pe biletul de joc scrie „Arena Naţională” şi nu „Ghencea”, „Pandurii” sau „Maracana”! E bine, de asemenea, că se menţionează „România – Ungaria” şi nu „România – Brazilia”, „Liechtenstein – Feroe” sau „Avîntul Mogoşoaia – Flamengo Rio de Janeiro”!

De 23 de ani, Mircea Sandu nu pridideşte să ne demonstreze că poate fi un excelent preşedinte de Divizia C. Divizia B ar fi o pălărie prea mare pentru el. Dar la Federaţie e perfect: face gafe colosale şi ne ascunde ora de începere a meciurilor echipei naţionale.

ADVERTISEMENT

V-aţi gîndit, totuşi, că nu e o eroare, ci o tactică diabolică a Naşului? Nu le spunem ungurilor cînd începe jocul, ei vin cu vreo două ore mai tîrziu şi, pac, cîştigăm cu 3-0, prin neprezentare (facem şi golaveraj). Dar te pomeneşti că nu le-a comunicat ora de start nici alor noştri…

 

ADVERTISEMENT
Tags: