News

Maimuță liberă pe străzile Bucureștiului! Animalul a fost prins. Proprietarul riscă închisoarea – Update

12.09.2019 | 11:09
Maimuta libera pe strazile Bucurestiului Animalul a fost prins Proprietarul risca inchisoarea  Update

Maimuță liberă pe străzile Bucureștiului! O femeie din București a avut parte de surpriza vieții: s-a trezit cu o maimuță în curte, în timp ce-și dădea copilul în leagăn. S-a întâmplat în sectorul 5 al Capitalei. De altfel, în imagini se vede clar cum maimuța sare gardul de beton și începe să se plimbe nestingherită pe aleile din curte. Femeia spune că a sunat cât a putut de repede la 112. La adresă a venit o echipă de jandarmi, dar aceștia nu erau echipați pentru a captura animalul.

UPDATE, 12 septembrie, ora 11.00: Proprietarul maimuței riscă închisoarea sau amenda penală, spune Tudor Ionescu, consilier la primăria Capitalei, care susţine că ar fi vorba despre o persoană privată care ar avea în proprietate 3 astfel de exemplare. „Cu toţii am fost puşi în această situaţie din cauza inconştientei unei persoane. Nu are niciun fel de microcip. Ar fi putut fi un indiciu. Fiind vorba de o infracţiune, vorbim de inchisoare de la 1 la 3 ani sau amendă penală”, spune Tudor Ionescu, conform Stirile Pro TV.


UPDATE, ora 19.00: Maimuța a fost prinsă, după câteva ore în care autoritățile s-au chinuit să îi dea de urmă. Un Ciobanesc Australian i-a ajutat pe jandarmi sa indeparteze maimuta de pe strazi.

Maimuță liberă pe străzile Bucureștiului!

Nici echipa de la ASPA care a venit mai târziu nu a reușit să prindă maimuța, povestește femeia. Vizita maimuței a fost filmată chiar de proprietara casei, care este o iubitoare de animape, având o pisică Scottish Fold. Nu este prima dată când animale sălbatice ajung în pe străzile Bucureștiului. VEZI VIDEO AICI. Anul trecut, o iguană a fost găsită pe o stradă din Ferentari. „Vorbim de o situație care mi-a fost adusă și mie la cunoștință. Trei astfel de maimuțe au scăpat din curtea unui cetățean al Sectorului 5.

Două dintre ele au fost recuperate de proprietar, urmând ca cea de-a treia să fie prinsă. Deținerea de animale exotice e interzisă în România, nu putem deține astfel de animale pentru că ele nu trăiesc în Europa. Capturarea lor se face ținând cont de bunăstarea lor. Pentru o maimuță, o tranchilizare, ca în cazul unui câine, nu ar avea același efect. 

Maimuță liberă pe străzile Bucureștiului! Maimuța
Maimuța s-a urcat inițial pe un gard. Sursa foto – facebook

Animalul a sărit într-o curte, însă autoritățile nu l-au putut prinde

Trebuie o intervenție specializată. Dacă va fi capturată, după ce îi vor fi făcute analizele, ea poate ajunge la Grădina Zoologică București, care are capacitatea de a gestiona un astfel de animal”, a declarat Tudor Ionescu, consilier general al Municipiului București. „Prezintă un pericol potențial pentru că sunt animale care dețin o forță fizică extraordinară și au și o inteligență avansată față de alte animale.

Sunt animale care sunt capabile să se apere dacă se simt amenințate. Pot transmite și anumite boli. Ce e mai important e aspectul de sănătate fizică pe care îl presupune acest animal. E nevoie de o echipă specializată pentru capturare”, a spus și Dan Lescai, medic veterinar