News

Va mai avea loc o nouă majorare de pensii și salarii în 2022? Explicațiile ministrului Marius Budăi

Ministrul muncii din cabinetul Ciucă, Marius Budăi, anunță în ce condiții ar putea să aibă loc o nouă majorare de pensii și salarii în România în anul 2022.
16.02.2022 | 15:10
Va mai avea loc o noua majorare de pensii si salarii in 2022 Explicatiile ministrului Marius Budai
Ce spune ministrul Marius Budăi de o nouă majorare de pensii și salarii în 2022: ”Ne vom bate pentru cetățeni”. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Începutul anului 2022 a venit cu creșteri de salarii și de pensii în România. Majorările sunt însă departe de a acoperi criza economică cu care se confruntă majoritatea românilor după explozia prețurilor la energie și la alimente.

În aceste condiții, autoritățile caută soluții pentru a veni, tot în acest an, cu noi majorări. Ministrul muncii, Marius Budăi, a încercat să ofere un răspuns la întrebarea aflată pe buzele tuturor cetățenilor: ”va mai avea loc o majorare de pensii și salarii anul acesta?”

ADVERTISEMENT

Ce spune ministrul Marius Budăi de o nouă majorare de pensii și salarii în 2022: ”Ne vom bate pentru cetățeni”

Ministrul social-democrat se ferește să ofere un răspuns cert la această întrebare extrem de complicată. Pe de altă parte, acesta îi asigură pe cetățeni că el și PSD se vor ”lupta pentru cetățeni atâta timp cât vor fi la guvernare”.

”De asta suntem prezenți noi, PSD, la guvernare, să ne batem pentru cetățenii români și asta vom face în continuare.

ADVERTISEMENT

Ne vom bate și ne vom asigura că pe perioada cât suntem noi la guvernare, vom încerca să îi apărăm pe cetățenii români, în primul rând, cu tot ceea ce se întâmplă acum cu aceste prețuri din energie și să ne aducem aminte de acea liberalizare sălbatică, însă nu numai de cetățeni, trebuie să avem grijă și de firme să-și păstreze locurile de muncă.

Problematica este mult mai mare din punct de vedere atât al protecției sociale, cât și a protecției angajatorilor. Nu vreau să aduc așteptări nimănui pe care să nu le putem îndeplini și atunci când vom avea ceva de comunicat vom comunica”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Condițiile necesare pentru o nouă majorare de pensii și salarii în 2022

Adrian Câciu, ministrul de finanțe, a afirmat, recent, că dacă încasările la buget vor fi bune și dacă există spațiu fiscal, ar putea să fie majorate încă o dată pensiile și salariile anul acesta.

În ceea ce-l privește, Marius Budăi este de acord cu această perspectivă și spune că el și colegii din coaliție se luptă pentru a găsi cele mai bune variante.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt de acord și reiterez ceea ce am spus. Ne luptăm să căutăm soluții, ăsta este rolul unui guvern, nu să se plângă pe la televizor, ci să caute soluții și să rezolve problemele cetățenilor lor și asta vom face cât timp vom fi la guvernare”, a mai spus ministrul Budăi la postul de știri citat.

Reamintim că anul 2022 a venit cu majorări de pensii și salarii. Am asistat în ianuarie la o creștere cu 10% a salariului minim, acesta ajungând la un nivel de 2.550 brut.

O creștere similară de 10% a avut și punctul de pensie, acesta ajungând la suma de 1.586 lei.

ADVERTISEMENT