News

Majorări salariale pentru mai multe categorii de bugetari. Președintele Iohannis a promulgat legea. Cine beneficiază de aceste creșteri

04.04.2020 | 07:37
Majorari salariale pentru mai multe categorii de bugetari Presedintele Iohannis a promulgat legea Cine beneficiaza de aceste cresteri
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din mai multe instituții. Printre ele se află: Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autoritatea Rutieră Române sau Autoritatea Navală Română. 

Majorări salariale pentru mai multe categorii de bugetari. Președintele Iohannis a promulgat legea

De majorarea lefurilor vor beneficia și cei de la Institutul pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale, Biblioteca Academiei Române, dar și cei care lucrează în cadrul muzeelor de importanță națională.

ADVERTISEMENT

Legea completează anexa nr. III la Legea-cadru nr.153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. „Începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%.

Cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare”, prevede actul normativ.

ADVERTISEMENT

De asemenea, „începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autorităţii Rutiere Române şi Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare”.

În proiectul de lege se prevede că: „începând cu drepturile salariale aferente lunii august 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul bibliotecilor naţionale sau de importanţă naţională, Bibliotecii Academiei Române, precum şi din cadrul muzeelor de importanţă naţională, se majorează cu 30%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare”.

ADVERTISEMENT

“Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că o să îi răsplătească pe medicii care luptă în linia întâi împotriva coronavirusului. Medicii vor primi un bonus lunar de 500 de euro pentru munca pe care o prestează:

“Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT