Sport

Mako Vunipola va rata meciurile Angliei din Turneul Celor 6 Națiuni. S-a auto-izolat la domiciliu de teama coronavirus

03.03.2020 | 17:40
Mako Vunipola va rata meciurile Angliei din Turneul Celor 6 Natiuni Sa autoizolat la domiciliu de teama coronavirus
ADVERTISEMENT

Coronavirus afectează și rugby-ul. Mako Vunipola, unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei Angliei, nu va mai juca niciun meci în acest sezon din Turneul Celor 6 Națiuni. Acesta s-a auto-izolat la domiciliu de teama acestei maladii.

Mako Vunipola, auto-izolat la domiciliu de teama coronavirus după o călătorie prin Hong Kong

Mako Vunipola, un pilier stânga de temut din naționala Angliei, va rata următoarele etape rămase din această ediție a prestigiosului turneu de rugby continental.

ADVERTISEMENT

Recent, acesta s-a întors din țara sa de origine, Tonga, iar pe traseu a traversat și Hong Kong-ul, acolo unde a făcut o escală.

Dat fiind faptul că a intrat în contact cu o zonă puternic lovită de epidemia de coronavirus, Mako Vunipola a decis să se izoleze la domiciliu de teama că ar putea purta acest virus.

ADVERTISEMENT
  • 100 de persoane infectate cu coronavirus au fost depistate în Hong Kong
  • 2 persoane au murit în Hong Kong din cauza coronavirus

Vunipola, convocat inițial pentru meciul cu Țara Galilor

Mako Vunipola era convocat de selecționerul Angliei pentru următoarele două meciuri din Turneul celor 6 națiuni, cu Țara Galilor și Italia.

ADVERTISEMENT

Antrenorul cu linia ofensivă a englezilor, Matt Proudfoot a recunoscut că Vunipola nu face parte din lot. ”Mako nu este cu noi acum. Am fost încântați că a revenit acasă, dar din păcate nu va fi prezent pe teren la acest meci”.

Vunipola a zburat inițial la Tonga din motive familiale și ulterior a ratat victoria Angliei asupra Irlandei. Guvernul din Marea Britanie recomandă o perioadă de izolare de 14 zile, ceea ce înseamnă că Vunipola nu va fi pe teren nici împotriva Țării Galilor, nici a Italiei.

ADVERTISEMENT

Rugby-ul, afectat serios de coronavirus

Epidemia de coronavirus a afectat deja desfășurarea Turneului celor 6 națiuni. Au fost amânate meciurile de rugby Irlanda – Italia, programate inițial pe pe 7 și 8 martie. Decizia a fost luată la recomandările primite de la ministrul sănătății din Irlanda și serviciului public național de urgențe în sănătate.

Există posibilitatea ca meciul Italia – Anglia, programat pe 14 martie, să se dispute cu porțile închise.

ADVERTISEMENT