Sport

Makrem Missaoui, avertisment după calificarea istorică obținută de Dinamo în Liga Campionilor: ”FRH va distruge handbalul!” EXCLUSIV

01.03.2020 | 21:42
Makrem Missaoui avertisment dupa calificarea istorica obtinuta de Dinamo in Liga Campionilor FRH va distruge handbalul EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Makrem Missaoui, portarul lui Dinamo, a vorbit pentru FANATIK la scurt timp după calificarea istorică obținută de club în optimile Champions League, despre decizia luată recent de FRH, de a reduce numărul de jucători extracomunitari din lot la trei. Portarul tunisian consideră că regula ar distruge handbalul din România, iar astfel de performanță vor fi greu de repetat fără cei mai buni jucători la dispoziție.

Dinamo s-a calificat în optimile Champions League

Makrem Missaoui și Saeid Heidarirad au avut prestații de excepție în partida cu Sporting, din play-off-ul de Champions League, reușind să închidă poartă în nenumărate ocazii și să contribuie într-o mare măsură la calificarea obținută de „dulăi” în optimile Champions League.

ADVERTISEMENT

La finalul returului cu Sporting, câștigat de Dinamo cu 26-24, Makrem Missaoui a dezvăluit pentru FANATIK intensitatea la care s-a trăit partida de pe parchetul sălii din București și a criticat dur ultima decizie a Federației Române de Handbal, de a reduce numărul de jucători extracomunitari din lot la trei.

Cum te simți după această victorie?

– Sunt extraordinar de fericit, nu mai am voce să exprim bucuria pe care o simt. Anul trecut am pierdut cu Sporting, am reușit să ne luăm revanșa. E o atmosferă extraordinară, simt că zbor împreună cu fanii. Sper să trăim aceleați sentimente și în următoarea rundă

ADVERTISEMENT

Cum ți s-a părut atmosfera?

-Este ceva incredibil, așa este și în țara mea. Am ales să joc la Dinamo pentru acești suporteri, îmi aduce aminte de acasă.

Cum vezi „dubla” cu PSG? Se poate obține mai mult?

-Trebuie să visăm, trebuie să luptăm pentru visul nostru, nu am pierdut niciun meci în Liga Campionilor. Vom juca și vom lupta, indiferent de rezultat.

ADVERTISEMENT

Cum comentezi ultima decizie a FRH? De a reduce numărul de jucători extracomunitari la trei.

-Noi, tunisienii nu ar trebui să avem probleme în România, pentru că Tunisia a semnat un acord cu Uniunea Europeană și nu ar trebui să fim considerați extracomunitari, dar mă gândesc la prietenii și colegii mei din Egipt sau din Serbia. E o discrimare. Dinamo trebuie să lupte pentru a modifica acest lucru.

Dinamo aduce performanțe în sportul românesc, nu trebuie să distrugem această echipa. Federația va distruge handbalul din România cu această regulă. E o decizie prostească, contează că aici sunt unii dintre cei mai buni jucători din lume, nu ar trebui să conteze naționalitatea. Dinamo are jucători de caracter, are tot ce are nevoie.

ADVERTISEMENT

PSG, în optimi

După dubla victorie cu Sporting, Dinamo va întâlni PSG în optimile Ligii Campionilor la handbal feminin.

Prima manșă se va juca la București, în perioada 18 – 22 martie, în timp ce returul este programat la Paris în perioada 25 – 29 martie, zilele exacte de desfășurare urmând a fi stabilite ulterior de forul internațional.

ADVERTISEMENT