Sport

Gică Hagi l-a „citit” mai bine pe Edjouma decât Gigi Becali. De ce nu s-a adaptat fotbalistul la FCSB

Gică Hagi a renunțat la Malcom Edjouma după doar 3 meciuri, în timp ce Gigi Becali l-a lăudat pe mijjlocaș așa cum nu a făcut-o niciodată cu un jucător, iar FANATIK a găsit explicațiile pentru problemele sale de adaptare
01.03.2022 | 10:47
Gica Hagi la citit mai bine pe Edjouma decat Gigi Becali De ce nu sa adaptat fotbalistul la FCSB
Gigi Becali a mizat totul pe Malcom Edjouma, în timp ce Gică Hagi a renunțat la mijlocașul francez după doar trei meciuri. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Malcom Edjouma a fost desființat de Gigi Becali după doar trei meciuri la FCSB. De la jucătorul pe care l-a căutat de când a intrat în fotbal, mijlocașul a devenit vinovatul principal pentru înfrângerea cu Farul Constanța.

Gică Hagi a renunțat la Malcom Edjouma, în timp ce Gigi Becali l-a văzut salvatorul FCSB

Mijlocașul la închidere a ajuns în România în august 2020 chiar la echipa lui Gică Hagi, însă „Regele” a decis să nu îl păstreze după doar trei partide, în care a jucat 114 minute.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a adus cu surle și trâmbițe pe Malcom Edjouma și a dezvăluit că ar fi plătit și 800.000 de euro lui Valeriu Iftime pentru jucător: „I-am zis lui Meme că de vreo 20 de ani vreau un mijlocaș așa, care să urce cu mingea, să dribleze, să dea și goluri și niciodată n-am avut. Edjouma e jucătorul care ne lipsea. Nu am fost niciodată atât de bucuros ca la transferul ăsta.

Să am emoții cu semnătura lui. Nici acum nu-mi vine să cred că un jucător ca el a ajuns la mine și ajunsese la 25 de ani și nu-l dorea nimeni. Eu îl tachinez, pentru că ţin la el, îmi place ca om. I-am spus că dădeam 8-900.000 ca să-l tachinez, să-l enervez”, a declerat Gigi Becali după transferul fotbalistului la FCSB.

ADVERTISEMENT

După doar trei meciuri la FCSB, Gigi Becali a pus deja tirul pe Malcom Edjouma și îl consideră principalul responsabil pentru eșecul cu Farul: „Din cauza lui Edjouma am pierdut meciul. Pasa numai în spate, se încurca în minge. Mi-a spus Petrea că e foarte obosit, că făcea alte antrenamente acolo”, a declarat patronul la finalul meciului.

De ce a renunțat Gică Hagi la Malcom Edjouma

Gică Hagi a decis să nu îl păstreze la Viitorul pe Malcom Edjouma, fiind nemulțumit de atitudinea fotbalistului de profil defensiv pe care a arătat-o la antrenamente și în cele 114 minute jucate. De altfel, francezul a fost aproape să fie dat afară și de la Botoșani după doar trei antrenamente, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Malcom Edjouma pare că nu își găsește locul nici la FCSB și până nu a arătat că poate juca pe poziția pentru care a fost adus la FCSB, lucru remarcat și de comentatorii meciului FCSB – Farul: „Edjouma arată că nu poate juca pe poziția pentru care a fost adus la FCSB”.

Cu toate acestea, Gigi Becali i-a propus lui Toni Petrea să îl folosească ca atacant: „Eu tot m-am gândit să îl băgăm pe Malcom atacant. Dar nu vor ei! Au zis că ne facem de râs. E cel mai bun închizător din România”.

ADVERTISEMENT

Impresarul lui Malcom Edjouma a explicat pentru Fanatik de ce jucătorul are probleme la FCSB:

Mihai Joița a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK condițiile incredibile în care se antrena Malcom Edjouma la FC Botoșani: „Mi-a trimis Malcom odată o filmare de la un antrenament și ai impresia că e o filmare de-asta de pe Animal Planet sau Discovery și crezi cu au descoperi o nouă planetă!

Un lucru pe care ar trebui să îl scrieți și să vă preocupe e că lucrează în niște condiții de liga a șasea! Ei nu au teren. Sunt de departe cele mai proaste condiții din Liga 1! Nu s-au antrenat pe iarbă! Ei fac numai 5 contra 5 pe un sintetic amărât și înghețat. Când plouă, stau cu lighianele prin vestiar. Despre asta e vorba”, a șocat impresarul lui Malcom Edjouma.

La finalul meciului cu Farul Constanța, Toni Petrea a explicat schimbarea lui Malcom Edjouma îl minutul 60: „E obosit. A spus că nu e obișnuit cu antrenamente. A făcut mai multe greșeli și de aceea am decis să îl scot”.

Chiar și în aceste condiții, Mihai Joița e convins că Malcom Edjouma se va impune la FCSB: „Băiatul e fericit, mulțumit, iar dacă clubul va fi mulțumit, înseamnă că e o afacere bună. Nu contează foarte mult ce cred eu. Ei l-au urmărit, au văzut calitățile pe care le are. Cifrele InStat spun că e cel mai bun mijlocaș central din România.

Nu cred că are nicio problemă în a se adapta. El pleacă de la Botoșani la București și nu invers. Plus că el cunoaște foarte bine campionatul. Cred că până la urmă toate părțile vor fi mulțumite. Eu îl reprezint de vreo cinci ani, când era în Franța, și eu l-am adus la Hagi”, a declarat impresarul lui Edjouma, Mihai Joița, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 114 minute a rezistat Malcom Edjouma la Viitorul, de unde a fost dat afară de Gică Hagi
  • 3 meciuri a durat până când Gigi Becali l-a criticat pe mijlocașul adus de la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – FCSB: 1,85 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT