Fotbal international

Malcom, țeapa anului pentru Barcelona? A costat 41 de milioane de euro și a jucat 25 de minute

05.10.2018 | 19:29
Malcom teapa anului pentru Barcelona A costat 41 de milioane de euro si a jucat 25 de minute
ADVERTISEMENT

Barcelona a dus o luptă la baionetă cu AS Roma pentru transferul brazilianului Malcom în această vară, iar catalanii au fost nevoiți să le achite celor de la Bordeaux 41 de milioane de euro în schimbul jucătorului. 

Malcom își luase deja biletele de avion pentru Roma, când un telefon dat de Barcelona l-a întors din drum. Romanii conduși de Monchi nu au putut concura cu oferta catalanilor, astfel că jucătorul a ajuns pe ultima sută de metri la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Malcom, țeapa anului pentru Barcelona?

În momentul sosirii sale, presa catalană aniticipa că Malcom va fi înlocuitorul perfect pentru Dembele, un jucător adus pe bani mulți, dar care a dezamăgit. După o lună însă, Malcom pare să urmeze trasfeul colegului său.

De când s-a transferat la Barcelona, mijlocașul ofensiv în vârstă de 21 de ani a prins pe teren doar 25 de minute. A evoluat șase minute cu Valladolid și alte 19 minute cu Leganes, meci pe care catalanii l-au pierdut cu 1-2 după ce au condus cu 1-0.

ADVERTISEMENT

În rest, Malcom fie a rămas rezervă neutilizată, fie n-a prins lotul din motive tehnice, fie a fost accidentat.

În precedentul sezon, brazilianul a avut cifre fabuloase pentru vârsta sa la Bordeaux. În 38 de partide jucate, Malcom a marcat 12 goluri și a oferit opt pase decisive. În nu mai puțin de 18 partide diferite Malcom fie a marcat, fie a pasat decisiv, fie le-a făcut pe amândouă.

ADVERTISEMENT

Înainte de a se transfera în Europa, Malcom a evoluat în Brazilia, la Corinthians, acolo unde de altfel s-a și format. A stat două sezoane la echipa mare, pentru care a marcat șapte goluri în 51 de meciuri oficiale.

Reușita sa dintr-un meci cu Dijon a fost desemnată golul anului în Franța. Rămâne de văzut dacă brazilianul va prinde minute sau nu în jocul pe care Barcelona îl va disputa în deplasare în acest weekend cu Valencia.

ADVERTISEMENT