Sport

Oficial: CFR Cluj i-a reziliat contractul lui Cephas Malele! Decizia campioanei a fost dezvăluită în premieră de Fanatik. Update exclusiv

Dan Petrescu a rămas fără atacant, după ce Malele a plecat de la CFR Cluj, în urma dublei manșe din Conference League cu Lazio.
03.03.2023 | 16:22
Oficial CFR Cluj ia reziliat contractul lui Cephas Malele Decizia campioanei a fost dezvaluita in premiera de Fanatik Update exclusiv
Dan Petrescu a rămas fără atacant după dubla cu Lazio. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
03-03-2023
14:26

Cephash Malele este istorie la CFR Cluj

CFR Cluj l-a pus pe liber pe Cephas Malele, decizia campioanei fiind anunțată în exclusivitate de FANATIK încă de duminică, 26 februarie.

„Mulțumim, Cephas Malele!

Conducerea clubului CFR 1907 Cluj și jucătorul Cephas Malele au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului scadent la finalul acestui sezon.

Atacantul și-a exprimat dorința de a părăsi clubul din motive personale. În consecință, urmărind întotdeauna interesele și nevoile jucătorilor noștri, i-am respectat decizia și îi dorim multă baftă în activitatea sa ulterioară”, a scris CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

27-02-2023
20:25

Dan Petrescu a vorbit despre situația lui Cephas Malele

Dan Petrescu a vorbit despre situația lui Cephas Malele imediat după victoria CFR-ului cu Petrolul, scor 5-2, în care a spus despre atacantul elvețian că este „accidentat-dispărut”, lăsând conducerea echipei să ofere mai multe detalii:

„Avem probleme de lot! Sunt supărat că Bîrligea s-a accidentat chiar după gol, Malele e accidentat-dispărut! Adică e accidentat, asta înseamnă dispărut, mai multe nu pot să spun, pentru că nu știu”.

„Despre Malele trebuie să întrebați clubul, eu sunt antrenorul. Cei din club ar trebui să povestească ce se întâmplă. Eu sunt supărat că am luat două goluri”, a mai spus antrenorul campioanei României la finalul meciului.

FANATIK a aflat că Cephas Malele este supărat pentru că CFR Cluj a decis să nu îi prelungească înțelegerea, el fiind împrumutat până în vară de la Al Tai, echipa lui Mirel Rădoi. În plus, atacantul este supărat și pentru că fanii campioanei României l-au jignit pe rețelele de socializare după meciul de pe teren propriu cu Lazio, scor 0-0.

Dan Petrescu a rămas fără atacant după dubla cu Lazio

Cephas Malele nu va mai continuat la CFR Cluj, acesta nici nu s-a mai prezentat la antrenamente după meciul cu Lazio, motiv pentru care Dan Petrescu nici nu l-a inclus în lot pentru duelul din campionat cu Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Acesta este nemulțumit că nu i se va mai prelungi împrumutul, dar și pentru că a fost jignit pe rețelele de socializare de către fanii CFR-ului după meciul cu Lazio. Atacantul elvețian era împrumutat până în iunie 2023 la campioana României de la Al Tai, echipa din Arabia Saudită pe care Mirel Rădoi o antrenează.

Marți, 28 februarie, conducerea CFR-ului va face toate actele necesare, iar Cephas Malele se va întoarce la Al Tai. În acest sezon, Cephas Malele a jucat 28 de meciuri în toate competițiile pentru CFR Cluj, reușind să marcheze 5 goluri și să ofere 2 pase decisive.

ADVERTISEMENT
  • 29 de ani are Cephas Malele

Cephas Malele, departe de forma pe care a arătat-o la FC Argeș

În sezonul 2020/2021, Cephas Malele a fost unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului din SuperLiga 1, fiind jucătorul pe care FC Argeș s-a bazat enorm. Atunci, reușea 18 goluri și 4 pase decisive, în 31 de meciuri pentru piteșteni, devenind rapid și favoritul tribunelor.

În cele din urmă, Malele nu și-a mai prelungit contractul cu FC Argeș și a plecat în Arabia Saudită la Al Tai, formație la care a jucat 27 de meciuri, în care a reușit 4 goluri și a oferit 5 pase decisive, prea puțin pentru pretențiile conducerii saudiților.

ADVERTISEMENT

Al Tai se află pe locul 8 în campionatul Arabiei Saudite, cu 22 de puncte după primele 18 etape, iar de la venirea lui Mirel Rădoi pe banca tehnică, echipa a câștigat un meci, a remizat o dată și a suferit două înfrângeri.

De-a lungul carierei sale, Cephas Malele a jucat pentru: Palermo, Virtus Entella, Trapani, Leixoes, Varzim, Arouca, Oliveirense, FC Argeș, Al Tai și CFR Cluj. La nivel profesionist, cel mai bun sezon din carieră l-a avut în România, la FC Argeș.

ADVERTISEMENT

El este un produs al Academiei de Fotbal a lui FC Zurich și are și două prezențe în naționala U19 a Elveției, pentru care nu a reușit să înscrie. Cephas Malele putea alege să evolueze și pentru naționala Angolei, țară în care s-a născut, dar dorința sa a fost să joace în naționala „țării cantoanelor”.

  • 1.000.000 de euro este cota de piață a lui Cephas Malele, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT