Fotbal international

Malmo, victorie înaintea meciului cu CFR Cluj! Suedezii, neînvinşi de cinci meciuri

21.07.2018 | 20:39
Malmo victorie inaintea meciului cu CFR Cluj Suedezii neinvinsi de cinci meciuri

Campioana Suediei, Malmo, a obţinut o victorie importantă, 2-1 în deplasarea de la Orebro,  înaintea meciului cu CFR Cluj din al al doilea tur preliminar al Champions League. Prima manşă a a acestei confruntări va avea loc marţi 24 iulie, de la ora 19:00 pe stadionul din Gruia. Campioana României, pregătită din acest sezon de Edi Iordănescu a început noul sezon de Liga 1 Betano cu un neaşteptat pas fals acasă, 1-1 cu FC Botoşani.

Adversara campioanei României pare a-şi fi revenit după începtul dezastruos de sezon, care la un moment adusese pe Malmo pe locul 10. Suedezii au acum cinci meciuri fără înfrângere, dar două dintre acestea, 3-0 în deplasare şi 2-0 pe teren propriu sunt din primul tur preliminar al Champions League, în faţa kosovarilor de la Drita. Clujenii trebuie să fie foarte atenţi la Strandberg, autorul unei duble, în minutele 49 şi 73. Orebro reuşise o egalare de scurtă durată, în minutul 69, prin Rogic, după ce cu câteva zeci de secunde mai înainte ratase un penalty.

Malmo, victorie înainte de meciul cu CFR Cluj.. Malmo e în mare revenire de formă, dar rămâne departe de podium
Malmo, victorie înainte de meciul cu CFR Cluj.. Malmo e în mare revenire de formă

Malmo, victorie înaintea meciului cu CFR Cluj! Cinci străini în primul unsprezece

Antrenorul lui Malmo, Daniel Andersson, 40 de ani, a optat pentru un sistem de joc 4-4-2, cu Dahlin în poartă, Vindheim, Brorsson, Nielsen, Safari în apărare, Christiansen, Lewicki, Bachirou, Rieks – Traustason, Strandberg. Bachirou, Lewicki şi Nielsen au fost înlocuiţi pe parcursul reprizei secunde cu Samuel Adrian, Antonsson şi Bengtsson, primul un jucător de numai 20 de ani.

În echipa de start au figurat un norvegian, Vindheim, un islandez, Traustason, trei danezi, Nielsen, Christiansen şi Rieks şi şase suedezi. Sperie efectiv forma lui Carlos Strandberg, care are şapte goluri marcate în ultimele şase meciuri, dintre care două pentru naţionala U21 a Suediei în Malta. Antrenor rămâne germanul Uwe Rossler, care a lipsit la Orebro, dar Clujul va avea viaţă grea, deoarece vor reveni în lot vedeta Markus Rosenberg şi Eric Larson, iar lotul s-a întărit puternic prin cele trei achiziţii, făcute în ultimele zile: Christiansen, Antonsson şi Romain Gall, alt jucător de culoare, adus de la Sundsvall, care a rămas doar pe bancă, dar toţi sunt eligibili pentru Cluj.

VEZI VIDEO CU GOLURILE