News

Malta revine asupra deciziei de a primi doar călători vaccinați. Ce restricții li se vor impune celor neimunizați

Malta revine asupra deciziei de a permite accesul în țară doar călătorilor vaccinați. FANATIK vă spune ce restricții li se vor impune celor neimunizați.
14.07.2021 | 07:49
Malta revine asupra deciziei de a primi doar calatori vaccinati Ce restrictii li se vor impune celor neimunizati
ADVERTISEMENT

Guvernul maltez a fost cel care a făcut anunțul, marți, 13 iulie. Oficialii au precizat că oamenii care nu dețin un certificat de vaccinare vor putea intra pe teritoriul țării.

În schimb, autoritățile din țara insulară au precizat că persoanele neimunizate vor fi nevoite să stea în carantină. Oficialii nu au precizat despre ce perioadă de timp este vorba.

ADVERTISEMENT

Malta revine asupra deciziei de a primi doar călători vaccinați. Ce restricții li se vor impune celor neimunizați

„Persoanele care ajung în Malta fără a fi în posesia unui certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină,” a anunțat, marți, Executivul din Malta.

Decizia de a redeschidere granițele pentru oamenii nevaccinați a venit în urma presiunilor Comisiei Europene. Țara devenise prima din Uniunea Europeană care adoptase o astfel de măsură.

ADVERTISEMENT

Această inițiativă a fost criticată de oficialii europeni. La începutul acestei săptămâni, Didier Reynders, comisarul pentru Justiție, a explicat că adoptarea certificatului verde le revine tuturor țărilor membre.

„Au fost două decizii: certificatul pe care l-am pus în aplicare şi care este obligatoriu pentru toate statele europene, ca dovadă în ceea ce priveşte boala. Şi apoi există o recomandare adoptată de cele 27 de state, care pleacă de la ideea că paşaportul este suficient, cu excepţia cazului în care situaţia de sănătate s-ar detreriora,”a spus acesta

ADVERTISEMENT

„În funcţie de rata de infectare cu varianta Delta, este normal să reluăm măsurile, cu test şi carantină, dar nu cu interdicţie de călătorie”, a explicat a adăugat.

Malta anunțase vineri, 9 iulie, că va deveni prima țară din UE care va accepta pe teritoriul său doar oameni vaccinați. Decizia urma să intre în vigoare chiar marți, 13 iulie, când s-a anunțat revenirea asupra acesteia.

ADVERTISEMENT

Malta criticată pentru măsurile adoptate

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, a considerat decizia de a nu accepta testele PCR Maltei ca fiind una „contrară regulilor europene”.

„Nu am reuşit întotdeauna bine să ne coordonăm în Europa în timpul acestei crize, dar, de această dată, avem un paşaport sanitar (…) care este acelaşi peste tot în Europa”, a declarat Clément Beaune, la sfârșitul săptămânii trecute.

„Ceea ce a făcut Malta este să nu mai recunoască decât vaccinul. Aceasta trebuie să ne alerteze asupra faptului că, dacă situaţia se degradează, tentaţiile de închidere, uneori chiar contrare regulilor, se înmulţesc”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: